fbpx

Halvsøster til Lumineuse og Final Score

Svenske Pernilla Nilsson har haft et travlt forår, og mens der fortsat ventes på årets tre sidste føl, tog Pernilla i slutningen af marts imod to new arrivals, begge efter Eishin Dunkirk.


Verglas-datteren Lumen, der i Ole Larsens træning bl.a. vandt Klampenborgs Fawzia Stakes tre år på stribe, folede et hoppeføl efter Sveriges mest succesrige avlshingst i det nye millennium.

Lumen startede sin avlskarriere hos Lone og Finn Pedersen i Danmark, hvor hun nåede at blive mor til Lumineuse (Academy Award) og Final Score (Hot Run).

Førstnævnte er bl.a. vinder af Pompøs Cup på Klampenborg, mens Final Score sejrede i sin eneste start som 2-årig, men havde svært ved at følge takterne op i sin klassiske sæson i fjor.

Lumen blev siden solgt til Pernilla Nilsson, i fol ved Academy Award. Resultatet blev hoppen La Supernova, der nu er to år gammel, ejes af Stall Gransäter og er gået i træning hos Lennart Jr Reuterskiöld.

Næste skud på stammen er hingsten Lotus (Eishin Dunkirk) fra i fjor, og nu er en helsøster til Lotus kommet til verden på det voksende svenske stutteri. Føllet er allerede blevet navngivet Luma.


Tre vindere ud af tre mulige

Pernilla Nilssons gode avlshoppe, Solid Snake (Golden Snake), har hidtil ikke gjort noget forkert i stutteriet.

Hun har leveret tre startende afkom og de er alle vindere. Golden Hit, Golden Sea og Texas Snake hedder de, men de to førstnævnte lever ikke længere, så liden må sættes til nu 3-årige Texas Snake (Philomatheia), der i sit livs fire første starter har hentet en sejr og tre andenpladser.

Solid Snake er desuden mor til 2-årige Golden Caviar (Eishin Dunirk) hos Patrick Wahl og 1-årige Golden Dollar (Eishin Dunkirk), og forrige uge nedkom hun med en hingst efter samme far som de to foregående. Hingsten kommer til at bære navnet Snake Lake.

“Både Solid Snake og Lumen skal i år besøge den nye hingst Barocci på Rävsdansen”, fortæller Pernilla Nilsson til galopsport.dk.

“Til gengæld er både Mujdeya (Linamix) og Noble Rocket (Nobileo) booket til Eishin Dunkirk, mens Icedance (Verglas) også går til Barocci”.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top