fbpx

Eminent makkerpar genforenet

Træner Flemming Poulsen indleder om få uger sin tredje sæson i Klampenborg siden hjemkomsten fra Frankrig. Stalden omfatter otte heste, og en af trænerens tidligere storkunder er tilbage i folden, dog i mindre omfang.


Dano-Mast og Fredérick Sanchez sammen med delejer Erik Olesen og oppasser Christel Brix. Foto: Burt Seeger.

”Erik Olesen er blevet hesteejer her igen”, siger Flemming Poulsen. “Sammen med Maj-Britt Hjort har han 2-årige Star Born, som blev købt på auktionen sidste år”.

Den fukse hoppe tilhører første årgang efter Appel Au Maitre (Starborough) og er bl.a. halvsøster til sidste års mest vindende 3-årige hest i dansk træning, Mowerina- og Breeders’ Prize Sprint-vinderen Miss Tiffany (Academy Award).

”Erik har været en tur hernede og set til sin hest”, fortæller Flemming Poulsen om én af de personer, der for alvor var med til at forme trænerens fantastiske karriere fra midten af 90’erne.

Erik Olesen ejede halvparter på Poulsens tre Derbyvindere Palatal, Vetrotex og Albany Hall, men selvfølgelig kan man hverken sige Poulsen eller Olesen uden at nævne dansk galopsports store internationale flagskib i det nye millennium, Unfuwain-sønnen Dano-Mast.

Dano-Mast blev i modsætning til Palatal, Vetrotex og Albany Hall aldrig Derbyvinder, idet Valley Chapel på det tidspunkt i karrieren var for stor en mundfuld for den sent udviklede hingst, men sidenhen bragte han Danmark på verdenskortet med sejre i både Prix Jean de Chaudenay (Gr.2) på Saint-Cloud, Prix Dollar (Gr.2) på Longchamp og ikke mindst tredjepladserne i Hong Kong Cup (Gr.1) på Sha Tin og Grosser Preis von Baden (Gr.1) i Baden-Baden.

Derudover var han i øvrigt fjerde i Preis von Europa (Gr.1) og femte i Grand Prix de Saint-Cloud (Gr.1).

Flemming Poulsen har yderligere en 2-årig i stalden i form af hoppen Fleurie, en halvsøster til Opdrætningsløbsvinderen Contiki. Hun er efter Mingun ud af High Chaparral-datteren Mara Chaparral.

”Hun ligger lidt efter den anden på nuværende tidspunkt, men det er selvfølgelig svært at bedømme hvem der først bliver klar og hvem der bliver bedst”, oplyser Flemming Poulsen.

Derbyårgangen i stalden omfatter to heste.

Britiskfødte Bright Cross, en hingst efter Cape Cross ud af Bright Halo, og den danskfødte hoppe Awesone efter Academy Award ud af Awesome Miss. Her er der tale om en halvsøster til den danske St. Leger-2’er Lancier (Lando).

”Ingen af dem har startet endnu. Det er mine forhåbninger, at de kan sæsondebutere forholdsvis tidligt, men jeg er meget klogere når de har gået deres næste arbejde”, siger Flemming Poulsen, derlige som i de to forudgående sæsoner ikke har nogen fast rytteraftale.

Det ældre hold består af de to 5-årige heste First Player (35.910 kr.) og Flower Spring (174.654 kroner), seksårige Vera Volkova (89.660 kroner) og nestoren Dustin (337.995 kroner).

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top