fbpx

York Stutteri: To føl på to timer

Der var travlt på York Stutteri i timerne der omkransede midnat mellem søndag og mandag. Mellem klokken 23.40 og 01.30 bestemte to af de opstaldede avlshopper sig nemlig for at fole.


Først den engelske vinder Haakima og dernæst den danske Derbyvinder, Tigress Eleven.

Haakima var den første. Dixieland Band-datteren folede kort før midnat et brunt hingsteføl efter Mingun (A.P. Indy), i øvrigt hendes fjerde afkom i træk efter samme far.

Haakima blev erhvervet på Goffs November Sale tilbage i slutningen af 2010, og hendes første første afkom er Niels Petersen-trænede Touareg, der netop er kommet ind i sin klassiske sæson som ustartet.

Haakima har således endnu ikke haft nogen afkom til start, men netop Touaregs debut er imødeset med spænding, idet hoppen var “sales topper” på Scandinavian Yearling Sale i 2013.

“Haakima gik 16 dage over terminen, men hun har folet endnu et flot og velskabt føl i den grad har været værd at vente lidt længere på”, siger York Stutteris manager, Alexander Elsass til galopsport.dk.


Andet føl ud af Derbyvinder

I modsætning til Haakima var Danmarks Derbyvinder fra 2011, Academy Award-datteren Tigress Eleven, fem dage før sin planlagte termin.

Også hun folede en velskabt hingst efter Mingun, og det var samtidig hendes anden hingst i rækken ud af to folinger.

Tigress Eleven, der ikke startede som 2-årig, var efter sin Derbysejr på Klampenborg bl.a. nummer to i Dansk Oaks og Sceptre Stakes, tredje i Dansk Breeders’ Cup og Svenskt Oaks, fjerde i Breeders’ Prize Classic og femte i Jockeyklubbens Avelslöpning (L).

Hun indløb i alt knap 650.000 kroner i sine otte starter som 3-årig.

Tigress Elevens egen mor, Kutbeya (Diesis), var championhoppe i Skandinavien og vandt bl.a. Peupeot Pokalløb For Hopper på Øvrevoll med mange længder i Arnfinn Lunds træning, men hendes største præstation i karrieren var utvivlsomt tredjepladsen i Stockholm Cup International (Gr.3) i 1997, hvor hun kun var slået af engelske Harbour Dues og Are Hyldmos norske Derbyvinder, Duty Time.

Bag Kutbeya var prominente navne som Inchrory, Songline, Ballet Prince og Albaran.

Foruden Tigress Eleven blev Kutbeya mor til Derby-2’erne Salida og Aladar, samt flere øvrige vinder – heriblandt Sarina, der igen er mor til den norske Breeders’ Prize Classic-vinder fra 2013, Dickie Dickens.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top