fbpx

Hingsteføl ud af dansk millionærhoppe

Det er ikke mere end otte dage siden, at den fantastiske producer, Lady Clementine (Richard Of York), nedkom med et hoppeføl på Stutteri Hjortebo.


På York Stutteri blev det natten til tirsdag Lady Clementines syv år yngre halvsøster, Edge Of Eternitys tur til at fole, og hun fik et velskabt hingsteføl efter Mingun (A.P. Indy).

“Det er Edge Of Eternitys første føl, og hun gik hele 13 dage over terminen, så vi har selvfølgelig været lidt anspændte den seneste tid”, fortæller York Stutteris manager, Alexander Elsass til galopsport.dk.

Edge Of Eternity er også noget af en kapacitet, for ikke alene har hun en set med skandinaviske briller fremragende afstamning som datter af Academy Award og Mowerina-vinderen All Right (Always Fair), hun var også selv en virkelig god væddeløbshoppe der vandt fem af sine 20 karrierestarter og indløb mere end en million kroner som 2-, 3- og 4-årig.

I sin første sæson vandt Edge Of Eternity bl.a. Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer foran Golden Memory på Øvrevoll og Dansk Galops Auktionsløb foran den senere Kriteriumsvinder, Halløjsa, på Klampenborg.

Som 3-årig vandt hun Breeders’ Prize Sprint og var anden bag Golden Memory i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer på Øvrevoll.

Hendes femte og sidste sejr blev vundet som 4-årig i et Sølvdivisjon Sprint – igen hjemme på Øvrevoll, hvor hun karrieren igennem var trænet af Michael Taylor, som ligeledes stod bag Theatrical Award.

Edge Of Eternity blev efter sin afsluttede løbskarriere solgt til Chris Cordrey og York Stutteri, som ligeledes deledes om moderen All Right i hendes storhedstid som avlshoppe.

Chris Cordrey var i øvrigt selv i sadlen på All Right, da hun i 1996 gik ubesejret igennem sin 2-årssæson som tredobbelt storløbsvinder og året efter vandt Mowerinaløb på Klampenborg.

Udover Lady Clementine og Edge Of Eternity er All Right bl.a. også mor til avlshoppen Jolie Fleur, der igen er mor til sidste års skarpeste 2-årige heste på Klampenborgs græs, Bent Olsen-trænede Manacor (Primatico).

Det er i det hele taget en familie med stolte traditioner – All Rights helsøster, All Fair, vandt bl.a. Dansk Kriterium i sin første sæson og fulgte siden også op med at vinde Svenskt Oaks.

I avlen er hun bl.a. mor til storløbsvinderne Mayfair, New York og Blue Mary. Førstnævnte har i avlen selv produceret den norske Breeders’-vinder, Fairmay.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top