fbpx

Stradivarius og Harbour Light tilbage på Enghavelyst

Efter vinterferie på Fyn er sidste års danske derbytoer, Stradivarius, tilbage i træning hos Søren Jensen.


Stradivarius var favoritspillet i Dansk Derby til bare dobbelt op i totoen, og favoritten nåede akkurat andenpladsen på en kraftfuld finish foran staldveninden Harbour Light, som også er blandt de heste som nu er i gang med forberedelserne på Enghavelyst.

”På nær én har vi også fået samtlige heste tilbage efter ferien på York Stutteri”, oplyser Søren Jensen. “Vi har 22 heste lige nu, og der kommer nok et par stykker mere ind.Vi har otte 2-årige i træning. De tegner godt, og der skal nok være vindere imellem”, vurderer Søren Jensen.

En enkelt hest kan dog forsvinde ud af butikken når som helst.”Hovsa er på salgslisten. Han går på alle distancer fra 1500 til 2400 meter og fungerer både på græs og dirt”, siger Søren Jensen om den 5-årige vallak med to sejre, 663.631 kroner på præmiekontoen og med 71 i generalhandicap.

Den dobbelte klassiske vinder, Annaboda, er endnu ikke kommet retur til Søren Jensen. Hun står fortsat på York.”Hun kommer ind i løbet af denne måned”, fortæller Søren Jensen.

Annaboda vandt ikke løb i fjor, første sæson for hende uden et pletskud, men med 145.254 kroner tjente hun alligevel pænt.

Det bliver nu spændende at se, om Duke Of Marmalade-datteren når når at runde en million inden han skal videre i karrieren som følhoppe.

Annaboda åbner 2015 med 769.914 kroner indtjent og med generalhandicap på 84.

Søren Jensen og hans kollegaer i Klampenborg har i den grad nytte af den Cushion Track, som blev anlagt for få år siden.

”Navnlig lige nu fordi sandbanen er lukket”, siger Søren Jensen.

“Lukningen af sandbanen betyder en stor trafik på Cushion Track’en, fordi der kun kan rides dér. Det skaber nogle begrænsninger med farten i træningen, fordi vi selvfølgelig skal passe på hinanden”.

”Men så snart sandbanen åbner bliver det helt perfekt, og det sker lige så snart klimaet er til det”, slutter Søren Jensen.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top