fbpx

“Mine 2-årsvindere er undervurderede”

Klampenborg-træner Brian Wilson prikkede helt perfekt med sit 2-årshold i 2014. Samtlige staldens yngste vandt løb, den ene blev oven i købet dobbelt triumfator.


”Jeg er så tilpas med resultaterne”, siger Brian Wilson.

“Det er klart, at jeg ser klassiske muligheder i mine tre toårsvindere”.Special Quest-sønnen Marquist First tegnede sig for de to sejre. I årets sidste to starter. Punktummet blev sat med sejren i det 1800 meter lange Basnæsløb, hvor Marquis First efter en medrivende opløbskamp besejrede Hanne Bechmanns Monte Carlo. Stald Oxen både ejer og har opdrættet den brune hingst.

”Han har desværre kun fået 74 i generalhandicap. Jeg havde håbet og troet på mere”, siger Brian Wilson. “Med 74 i handicap er jeg nødt til at have ham tidligere i form, end jeg gerne vil, for at han skal kvalificere sig til de klassiske løb”.

Academy Award-sønnen Saint George startede tre gange, og var i blandt de tre første i mål ved samtlige lejligheder. Maidensejren kom på finaledagen i Klampenborg, to længder foran andenhesten Barnaby.

”Saint George var lidt senere udviklet end Marquis First. Saint George har absolut muligheder i større sammenhænge”, mener træneren. Hesten åbner 2015 med 72 i generalhandicap.Italienskfødte Valtournanche aflagde maidentitlen med besked, med sejr med 3½ længde på Klampenborg og lægger for med 70 i generalhandicap.

”Alle mine toårsvindere har besejret Sir Edward med 78 i handicap. Jeg synes, at mine toårsvindere er noget undervurderede i de spekulationer, som har været fremme omkring fremtidsmulighederne”, fortæller Brian Wilson.

”Jeg forventer, at åbne sæsonen med 15 heste i træning”, oplyser Brian Wilson. Hans højdepunkt i karrieren er derbysejren med Mongolian Knight i 1993. Brian Wilson var både hestens træner og jockey.

Sønnen Oliver Wilson jagter fortsat sin første derbysejr, men faderen mener ikke man kan sammenligne han og sønnens kvaliteter som jockey.”Der er klasseforskel. Oliver rider på et andet niveau end jeg nogensinde gjorde”, siger Brian Wilson, der hjemme foran sit TV så sin søn åbne 2015 som med to vindere på Täby.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top