fbpx

KHEF: Til bestyrelsen i Dansk Galop

Til bestyrelsen i Dansk Galop,

I reference til den information fra Avlsudvalget som blev offentliggjort på Dansk Galops hjemmeside d. 21. oktober 2014 kan vi konstatere, at Dansk Galops Åringsauktion i 2015 vil blive forbeholdt Skandinavisk Opdrættede åringer.

Dette er et direkte brud på den aftale, som blev indgået mellem Dansk Galop og KHEF/Bernt Dahl på Dansk Galops ordinære generalforsamling i 2013. Her enedes parterne om, at KHEF/Bernt Dahl trak sit beslutningsforslag mod, at Dansk Galop arbejdede for at Dansk Galops åringsauktion fremadrettet skulle være åben for ikke-skandinaviske åringer.

Dette har været tilfældet på åringsauktionen i 2013 og i 2014, men i 2015 skal åringsauktionen åbenbart lukkes for ikke-skandinavisk fødte.

KHEF har i årets løb været i kontakt med direktør Peter Knudsen og formanden for Avlsudvalget, Gert Larsen – Gert Larsen har givet udtryk for, at han ikke rigtig havde en holdning til emnet og ikke kunne se noget problem i åringsauktionen var åben for ikke-skandinaviske åringer.

Peter Knudsen har givet udtryk for det samme.

Vi kan derfor anlægge den betragtning, at der må være tale om en fejl fra Avlsudvalgets side, eller også er det en bevidst plan at modarbejde den aftale, der blev indgået i 2013. KHEF vil derfor udtrykkesin dybe mistillid overfor Avlsudvalget under Dansk Galop.

Vi skal bede om at Dansk Galop respekterer den indgåede aftale og korrigerer fejludmeldingen senest torsdag d. 30. oktober 2014 via information på foreningens hjemmeside og på www.galopsport.dk.

Alternativt vil KHEF tage initiativ til indkaldelse af en ekstraordinær generalforsamling i Dansk Galop med henblik på, at bestyrelsen pålægges en generalforsamlingsbeslutning om ikke-skandinaviske åringers deltagelse i åringsauktionen fra 2015 og frem.

Sekundært vil KHEF ligeledes stille et mistillidsvotum til det siddende Avlsudvalg.

Til orientering er vi bekendt med vedtægternes regler omkring indkaldelse af ekstraordinære generalforsamlinger og det vil ikke være et problem for KHEF at mobilisere støtte fra 40 af Dansk Galops medlemmer – flere af disse vil være at finde i KHEF’s medlemskartotek, som tæller ca. 250 medlemmer.

Vi ser frem til at høre fra Dansk Galop.

På KHEF’s vegne,

Flemming Zwicky, formand

Tom Glæsner Larsen, Næstformand

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top