fbpx

Titelforsvareren er bedre i år

Bent Olsen-trænede Falconet galopperer lørdag eftermiddag til start som forsvarende vinder af Skandinavisk Grand Prix, og træneren mener, at hans hest er bedre i forhold til sejren i fjor, hvor den kun som 3-årig var i stand til at vinde det hæderkronede opgør for skandinaviskopdrættede heste.


”Falconet har udviklet sig i år. Var kun slået med 4½ længde i Pokalløbet, og senest med 5½ længde i Marit Sveaas Minneløp på den norske derbydag”, siger Bent Olsen.

Trænerens udlægning stemmer også med handicapper Pam Cordreys vurdering. Hun har hævet Falconet med fire kilo i år, fra 86-90, og på tal står Falco-sønnen også klart bedst til i løbet – seks kilo bedre end den næsthøjest handicappede hest, staldkammeraten Call Of Duty.Bent Olsen sadler fem af feltets 11 heste. De øvrige er Don’t Lose, Rockyto og Exquest.

Man bemærker, at der kun starter en enkelt udenlandsktrænet hest i løbet, i form af Johan Reuterskiölds Lake Cooloola.Præmieniveauet i Skandinavisk Grand Prix har slet ikke fulgt med tiden. 30 år inden Falconet vandt Skandinavisk Grand Prix, sejrede en anden 3-årig hest i løbet – i form af Mai & Hans Adielsson trænede Grant’s.Her var sejrspræmien 60.000 kroner. Førstepræmien er således kun forhøjet med 40.000 kroner på tre årtier, hvilket er hovedårsagen til den minimale interesse for løbet udenfor Dannevang.

Skandinavisk Grand Prix blev stiftet i 1959. En af de helt store overraskelser i løbet var, da nu afdøde Stephen Byrne red Action Man til sejr i 1981. Vinderens ejer brugte sejrspræmien til at få drømmen opfyldt om at se sin vinder løbe i Prix de l’Arc De Triomphe nogle uger senere!

Clarion King har sejrsrekorden i Skandinavisk Grand Prix. Frantz Nutz’ øjesten opnåede tre sejre. Hattrick fra 1982-1984 med åbningssejr som 3-årig.

De tunge championater synes afgjort i Klampenborg. Bent Olsen har omkring en halv million kroners forspring til Niels Petersen i trænerligaen, og Oliver Wilson er syv sejre foran Manuel Santos i jockeyligaen.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top