fbpx

Inayas lillebror debuterede med sejr

Det er nogle rigtig gode dage for Chess Racings Benny Andersson og træner Jessica Long.


I søndags fejrede de en Oaks-triumf med Inaya, og tirsdag aften debuterede netop Inayas halvbror, 2-årige Sergel, med sejr i First Mile på Jägersro.

Ikke nok med det, så gjorde Sergels “onkler” Polhem og Ray det også godt med henholdsvis sejr og tredjeplads i rammeprogrammet.

Mens Inaya er efter Coolmores High Chaparral er Sergel efter Lanwades Studs Archipenko, og sønnen af Golden Mile (L)-vindende Vigelegere fulgte i sin gode storesøsters fodspor ved at vinde første gang ude.

Scenen var sat i det 1600 meter lange First Mile, hvor Sergel stort set formåede at føre fra start til mål. Han var først rundt det første sving under Shane Karlsson og fortsatte i front på bagsiden.

Rundt opløbssvinget blev han dog hårdt presset af Bettina Andersens Iron Carlras, som også fik et kortvarigt overtag i begyndelsen af opløbet for Oliver Wilson.

Sergel fik dog kæmpet sig tilbage og trak til slut fra med en sikker halv længde.

De to forreste kom i mål ni længder foran tredjehesten Cat In Vegas/Nicolaj Stott. Sergel og Iron Carlras løb samtidig i en langt hurtigere tid – mere end tre sekunder – end hopperne netop havde gjort i First Mile Fillies.

Dette opgør blev vundet af Fredrik Reuterskiölds amerikanske debutant Wonderful Top Fuel/Per-Anders Gråberg, der efter kamp med hoved slog Francisco Castros Pouline/Elione Chaves med Chess Racings førnævnte Ray på tredjepladsen.

Ray er efter Rock Of Gibraltar og halvbror til bl.a. Sergels mor, Vigelegere, den danske Derbyvinder Sibelius, Gruppe-1-placerede Beatrice Aurora, og til Polhem, som senere på aftenen rundede af for Chess Racing og Jessica Long ved at vinde Thorvald Nordquist Handicap over 2200 meter med Jacob Johansen på ryggen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top