fbpx

Imagine slog Whistler i Kopparmärra

Elkær Stutteris 5-årige hoppe Imagine har nu vundet tre løb i sin karriere. De to af dem i Svensk Galopps “Stoserie” for 3-årige og ældre hopper.


Søndag eftermiddag besejrede hun fra lige vægt den danske Breeders’ Cup-vinder Whistler i Kopparmärra-löpning over 2400 meter. Førstepræmien lød på 87.500 kroner.

Hanne Bechmann-trænede Lariyda var i front det meste af vejen, men ved indgangen til opløbet havde Per-Anders Gråberg fået kontakt på ryggen af Whistler, mens Elione Chaves valgte den korteste vej med Sing In Colours.

Det var dog en dag hvor løbene på grund af den bløde bane blev afgjort helt ude ved rækværket i Göteborg, og det faldt ud til fordel for stærkt afsluttende Imagine, der under Oliver Wilson kunne henvise Whistler til andenpladsen med en halv længde.

Sing In Colours holdt tredjepladsen foran den sidste præmietager, Lariyda, mens vinderens staldkammerat, Koo Koo Sint, sluttede femte og lige uden for pengene.

Med sejren fik Imagine en glimrende optakt til næste søndags Erik O Steens Memorial (L) på Øvrevoll, hvor modstanden til gengæld er en ganske anden. Hun forbedrer sig dog – præcis som det altid har kunne læses i kortene – og der hersker ingen tvivl om, at hendes 5-årssæson vil blive den hidtil bedste.

Imagine er naturligvis sent udviklet.

Sådan er historien med Singspiels afkom. Moderen Liberty nåede heller ikke til start som 2-årig, men vandt i stedet direkte i debuten som 3-årig. Hun nåede ikke at kvalificere sig til Dansk Derby, men brugte i stedet Derby Consolation som springbrættet til et stærkt efterår.

Ovenpå en andenplads i Dansk Oaks vandt hun både Dansk St. Leger og Sceptre Stakes med mange længders afstand til konkurrenterne.

Som 4-årig vandt hun igen Sceptre Stakes med mange længder, og som 5-årig var hun god nok til også at vinde Fawzia Stakes over den for hende for korte distance 1800 meter.

Kris-datteren har også leveret varen i avlen. Hendes første søn, Condor (Kendor), vandt først i sin karrieres syvende start som 3-årig i begyndelsen af juni.

Han lagde ud med et handicap på 64, men da karrieren sluttede havde han rundet de 89. Han blev, ligesom sin mor, bare bedre og bedre, og tog sin karrieres største triumf i Kapps Stora Pris over 2600 meter på Täby.

Så kom High Flyer (Linamix). Et af de mest åbenlyse danskopdrættede talenter. Han var en yderst uheldig tredje som storfavorit i Dansk Derby, men hjemtog siden både Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer, Svenskt St. Leger og som 4-årig også Kapps Stora Pris.

Det blev desværre også hans sidste karrierestart, og han gik bort på et tidspunkt hvor handicappet havde nået de 89 og der fortsat var rig udvikling i vente.

Imagine er føl nummer tre i rækkken ud af Liberty.

Hun er nu godt i gang med at tegne præcis det samme mønster som sin mor og sine to ældre brødre. Inden længe runder også hun de 89 i handicap og bidrager yderligere til den fantastiske historie der hører til moderlinjen, hvor tredjemoderen Rush i netop Elkær Stutteris farver var tredobbelt klassisk vinder med triumfer i Mowerinaløb samt Dansk og Svenskt Oaks.

Og så kan det i øvrigt heller ikke undre, hvorfor det seneste skud på stammen – 3-årige Sterling High (Rock Of Gibraltar) – fortsat har så stor en hype omkring sig, på trods af at hun endnu kun har vundet et maidenløb og blot står med et handicap på 73.

Historien skal nemlig nok gentage sig. Også for Sterling High. Bare vent og se i 2016. Måske endda før.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top