fbpx

Perfekt dansk debut for Musalaha

Den brune hoppe Musalaha (Nayef) kostede mere end trekvart million kroner, da hun for snart to år siden gik igennem auktionsringen i Newmarket og blev købt af Sheikh Hamdans Shadwell Estate Company.


Efter seks starter uden sejr var sheikhens tålmodighed opbrugt, og i selv samme salgsring stod Lars Kelp i juli måned klar til at overtage hoppen for ca. 40.000 kroner.

Musalaha blev handlet til danske Martin Andersen og den populære irske pub i hjertet af København – The Irish Rover. Blot en måned efter ankomsten til Danmark tog hun sin første sejr i træner Brian Wilsons regi.

Scenen var sat i et maidenløb over 1600 meter. Kun tre heste var spillet til under 10 gange pengene, og Musalaha var tredjefavorit i 47:10, kun spilmæssigt overgået af Sir Wilberfourse og sæsondebuterende Candyfloss.

Sir Wilberfourse var først ind på opløbsstrækningen, men de 1600 meter ser ud til at være i overkanten for Kodiac-sønnen, der måtte takke af midt i opløbet.

I stedet skød frem Musalaha frem for Oliver Wilson, alt imens Nicolaj Stott efter et afvendtende ridt havde fået farten op under Candyfloss yderst i banen.

Det blev en tæt kamp op mod mål, men der var alligevel ingen tvivl til slut. Musalaha var bedst på dagen og afgjorde sidste afdeling af V5-spillet med en halv længde foran Candyfloss og forbedrede Blue Gallery. Sir Wilberfourse og Lady Diana fulgte som fjerde og femte.

“Vi har haft en dårlig sommer med sygdom i stalden, så det luner utrolig meget med denne sejr til en helt ny hesteejer i stalden”, forklarede Brian Wilson i vindercirklen efter sejren.

Musalaha er ud af Queen Mary Stakes (Gr.2)-vinderen Gilded og fra samme moderlinje som den femdobbelte Gruppe-3-vinder Tumbleweed Ridge, samt Railway Stakes (Gr.2)-vinderen Formosina.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top