fbpx

Til Oslo med en enkelt hest

Jägersro-træner Peter Jardby er blandt de gæstende trænere ved torsdagsgaloppen på Øvrevoll. Han starter kun en enkelt hest, og det har sin årsag, at stalden fragter en hest alene til den norske hovedstad.


”Prince Hamlet (3. løb – nr. 9) holder fortsat god form. Han har passeret sidste års indtjening, og har tre sejre i år i syv starter”, siger Peter Jardby. “Det er klart, at jeg tror på chance, når vi kører til Norge med en enkelt hest. Han går af sted onsdag og overnatter således i Norge. Det er årets første start på banen for min hest, som tidligere har vist at den fungerer glimrende på Øvrevolls græs”, beretter svenskeren.

Øvrevoll har V65 som stregspillet, fra andet til syvende løb. Inden V65’eren afvikler banen et hækkeløb, hvor Hanne Bechmann giver debut til Afariyas, som ejes af den i Danmark bosiddende nordmand, Morten Buskop.

Otteårige Afariyas skulle have startet på Täby i sidste måned, men udgik på grund af problemer med en hov. Den franskfødte hest har passeret millionen i præmier i det franske, og starter for første gang siden oktober i fjor.

Danske Spil udbyder spil til løbene på Øvrevoll, som bliver uden Peter Jardby.

”Jeg har hest til start på Täby i dag (onsdag, red.), siger Peter Jardby, så jeg tager med til Stockholm. Min hest Charmed Star har kapacitet til at løbe med helt frem, men spor ét kan blive en fælde. Den har vundet tre løb i år akkurat som Prince Hamlet”.

Jägersro-træneren har ligget på over 1 million kroner i præmier til stalden i flere foregående år, men det er ikke sikkert, det bliver tilfældet i indeværende sæson.

”Flere ting har drillet en hel del af mine heste”, siger Peter Jardby, med hidtil 453.282 kroner i præmier siden 1. januar.

”Sejrsprocenten (12,82 – red.) er helt okay, men den samlede indtjening er under niveau”. Træneren har ikke startet i Klampenborg siden 31. maj, hvor stalden fik sejr med outsideren Walk On Fire.

”Det skyldes udelukkende økonomi. For dårlige præmier og for høje indskud. Jeg ville være til stede hver løbsdag i Klampenborg, hvis betingelserne var anderledes bedre”, slutter Peter Jardby.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top