fbpx

“Jeg forærer hende ikke væk”

Det var en tilfreds John Nielsen, der i dag indtog morgenmaden hjemme på gården i Aså ovenpå staldens to sejre i Aalborg.


Sejr i hovedløbet NKI Champion Stakes med Vainqueur til 57.500 kroner, og ny sejr en snes minutter senere til Noble Bride. Begge heste redet til sejr af trænerens svigersøn Frederick Salvador.

Det stod ikke skrevet i stjernerne, at hjemmebanens Vainqueur kunne holde de mere meriterede heste væk i form af The Kicker, Smokey Storm og Filip Stark, men det kunne den 5-årige hingst n ikke desto mindre til oddset 16,09.

”Jeg er ikke spor overrasket. Hesten bliver kun bedre og bedre, og den indeholder stadigvæk udvikling”, siger John Nielsen. “Jeg købte ham i efteråret 2012, og valgte at give den løbsfri resten af året”.

”Man har ikke set Vainqueur fra hans bedste side endnu”, lover John Nielsen, som nu har fået 344.678 kroner hjem i præmier i år. Alt peger på, at folkepensionisten igen i år overstråler flere professionelle træningsstalde. Man kan kun kippe med flaget.

”Vi er også tilfredse. Jeg er dog lidt ked af, at vi aldrig starter i Klampenborg, for det er en flot bane”, siger John Nielsen. “Men det er simpelthen for dyrt at tage dertil, når man ikke vil give transporttilskud”.

”Der er heldigvis andre baner, så vi skal nok få gjort de starter som skal gøres”, hævder John Nielsen, som dog også fik en ridse i lakken i går.

”Ja det var et grimt uheld med Killiney. Hun var helt fin inden løbet, men trådte desværre forkert, og hoppen har nu gjort sin sidste start”.

”Hun fik en gaffelbåndsskade, men heldigvis skulle hun ikke aflives, som jeg frygtede da jeg så hvad der skete. Killiney har en god afstamning, og jeg agter at bedække hende, med mindre nogen vil købe hende”, fortsætter John Nielsen.

”Jeg forærer hende ikke væk, dertil er hendes blod for godt”, understreger John Nielsen, om den franskfødte hoppe, som vandt syv løb og 222.264 kroner inden hun i går stemplede ud som væddeløber.

Killiney er “barnebarn” af fantastiske Kill The Crab, der stadigvæk rangeres som en af Skandinaviens bedste hopper nogensinde, og hun formåede dét, som hverken Entangle, Funny Legend eller mange øvrige champions kunne – nemlig at vinde Gruppe-2-løb i Tyskland for sin træner Wido Neuroth.

Det var i det hele taget en god dag for hjemmebanen i går. Mette Fruergård-trænede Temple Queen var runner-up til Vainqueur i NKI Champion Stakes, og tidligere på dagen fik Keld Chr. Karlsen sejr til stalden med Redford i makkerskab med Emilia Hvitved Pedersen, som blev lovpriset af træneren.

”Hun rider så flot. En fornøjelse”, sagde en bevæget Keld Chr. Karlsen.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top