fbpx

349.456 kroner til Beentheredonethat

Der var store præmier på højkant mandag aften, og største indtjening opnåede Niels Petersen-trænede Beentheredonethat, da han under Rafael Schistl hjemtog Breeders’ Trophy Mile over 1600 meter med godt 350.000 kroner i førstepræmie.


Coolmores succesrige avlshingst, den dobbelte Derby- og Breeders’ Cup Turf-vinder High Chaparral (Sadler’s Wells), er tilmeldt den skandinaviske Breeders’-serie, og når moderen til Beentheredonethat samtidig er den norske Derbyvinder, Negra Del Oro (Danehill Dancer), var der ingen tvivl hvem der var den afstamningsmæssigt overlegne deltager i det 14 heste store felt.

Men Beentheredonethat kom fra to skuffende præstationer på Jägersro, og det fik spillerne til at sende ham ud over de 1600 meter til mere end syv gange pengene.

Beentheredonethat, der tidligere på året besejrede den senere svenske Derbyvinder, Duke Derby, over netop 1600 meter græs hjemme på Øvrevoll og ved den lejlighed endda bar seks kilo mere på ryggen, fik ikke nogen perfekt rejse i løbet.

Rafael Schistl så ud til at ride ind i problemer på bagsiden med en mur af heste foran sig, men han fik taget den rette vej helt udvendigt rundt svinget og gik fra en næstsidsteplads forbi samtlige konkurrenter i opløbet og sejrede til slut usvigelig sikkert foran Castillo/Jacob Johansen og Philadelfia/Carlos Lopez.

Det var fjerde karrieresejr for Beentheredonethat, der nærved firedoblede sin samlede præmiesum.

“Nils Petter Gill er på ferie, så han sidder og ser det her på tv. Vi har vundet mange store løb, men det må være ekstra specielt for ham, at han selv har opdrættet Beentheredonethat”, sagde Niels Petersen i minutterne efter sejren, og fortsatte:

“Han indledte året med to sejre i træk, men derefter var han helt ved siden af på Jägersro i de to næste starter. Jeg tænkte, at det enten er fordi han rejser dårligt, eller også er det fordi han ikke kan lide Jägersros dirt track. I dag fik han bevist, at der ingen problemer er med at rejse, det er bare græs der gælder for ham. Han er meldt i Norsk Derby, men som han gik på banen i dag, bliver næste start højst sandsynligt Breeders’ Trophy Classic”.

Breeders’ Trophy Classic er 350 meter længere end Mile-udgaven, og som søn af to Derbyvindere og måden hvorpå han stak af fra sine konkurrenter i sidste del af opløbet, vil det blive endnu sværere at besejre den veltrukne brune hingst i millionopgøret senere på året.

Bent Olsen tog sig af både fjerde- og femtepladsen med henholdsvis Hongkong Star og Miss Tiffany, og der var ligeledes præmiepenge til Danneman og favoritten Talk My Talk.

Udenfor præmierækken fulgte Frank Lloyd Wright, Ocho Rios, Smart Bobber, Noble Rocket, Red Robin, Ametyst og Uncle Alfie.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top