fbpx

Stor Jyllandsløbsdag for Marc Stott

Marc Stott har tidligere haft flere store Jyllandsløbsdage, og han har sågar vundet selve Jyllandsløbet.


Det var dog som jockey – et fag, som fynboen nu ser ud til at have lagt bag sig til fordel for trænergerningen. Og det var netop som træner, at Marc Stott lørdag eftermiddag oplevede et gennembrud med tre vindere.

Marc Stott lagde ud i Petit Prix over 1550 meter, hvor Bushranger-sønnen Dionisio i sikker stil besejrede Lady Diana og Emmys Lane. Dionisio blev redet til sejr af Oliver Wilson, der ligeledes kom til at fejre en stor Jyllandsløbsdag. Førstepræmien var 40.700 kroner til Lars Chr. Nielsen, som ligeledes har opdrættet Dionisio.

Marc Stott og Oliver Wilson fulgte senere på dagen op med det der højst sandsynligt bliver den mest overlegne sejr på en dansk væddeløbsbane i 2014. Debuterende Captain Morgan sagde nemlig farvel til sine konkurrenter på bagsiden og kom siden i mål 17 længder foran Laszlo og Hurricane Line.

Rygterne var gået forud omkring Captain Morgans åbenlyse talent, og på trods af, at der var tale om debut var Diamond Green-sønnen spillet helt ned i 18:10.

Marc Stotts tredje trænersejr kom i hus da Lars Jakobsen-ejede Haseen fløj hjem under Elione Chaves i Jydsk Champion Sprint. Her var der endda tale om en double til træneren, som også sadlede andenhesten Double Nine/Oliver Wilson.

Haseen startede for anden gang i denne sæson, og efter et uheldigt løb fem dage tidligere i Aalborg, var han nu klar til at smage sejrens sødme.

Oliver Wilson hentede også en tredje ryttersejr – men det var dog i sadlen på Bent Olsen-trænede Palagirl i Elkær Stutteris Ærespræmie over 2000 meter. Palagirl skød frem i et sent angreb i opløbet og nedkæmpede længe førende Temple Queen/Nicolaj Stott kort før mål.

Tredjepladsen tilfaldt The Professor/Emilie Hvitved, og det kunne måske have været med til at advare spillerne forud for dagens sidste løb, hvor The Professors træner, Keld Chr. Karlsen, sadlede duoen Sessamy og Danzing Princess til en dobbeltssejr.

Emilia Hvitved var i bøjlerne på Sessamy og Luis Santos red Danzing Princess.

Palagirls træner, Bent Olsen, havde måske ikke den samme indflydelsesrige Jyllandsløbsdag som “normalt”, men det blev trods alt til to dagssejre.

Udover Palagirl lykkedes det også 3-årige Nordic Star/Marcos Robaldo at besejre staldkammeraten Gentleman Jack/Oliver Wilson med hals i Jyllandløbs Consolation.

Det var anden karrieresejr i lige så mange forsøg for Nordic Star, der så sent som sidste lørdag indledte karrieren med sejr på Klampenborg.

Torben Christensen stod for vinderen i anden afdeling af Veidelands Cup over 1550 meter med Bosworth Field, der under Nicolaj Stott sejrede uhyre overlegent foran Look Here’s Lady/Elione Chaves og New Caladonia/Lea Olsen.

En anden lokal sejr blev det til i Jydsk Champion Stakes over 2100 meter, hvor Jan Olsen fik en perfekt start på sin trænerkarriere i Århus med den 4-årige brune hoppe, Aylin.

Med svenske Shane Karlsson i sadlen vandt Aylin en sikker to længders sejr foran Lariyda/Nicolaj Stott og Smokey Storm/Oliver Wilson.

Aylin kan sagtens blive et emne til de store skandinaviske hoppeløb i denne sæson, og efter den forrygende sæsondebut med topvægten 63 kilo er hun pludselig ikke langt fra den absolutte elite.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top