fbpx

Silvertown har fået hingsteføl i Irland

Stald Seasides dobbelte storløbsvinder, Silvertown, nedkom mandag med sit første føl på Rathasker Stud i Irland. En brun hingst efter Invincible Spirit-sønnen Born To Sea, der er halvbror til både Galileo og Sea The Stars.


Silvertown startede kun som 2-årig, hvor hun omsatte seks starter i tre sejre, heriblandt i Dansk Kriterium og Vinterfavoritternes Ærespræmie, samt en andenplads i Skandinavisk Opdrætningsløb bag den senere Derbyvinder, Darcy, en tredjeplads i Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer og en fjerdeplads i Svenskt Kriterium.

Hun blev desuden kåret som Årets 2-årige Hest ved Hestesportens Galla.

Academy Award-datteren tjente lige over 300.000 kroner i sin eneste sæson som væddeløber, og hun overvintrede som en af favoritterne til sejren i Dansk Derby 2012.

Hun blev dog alvorligt skadet i vinterpausen og stod stille i sin boks i adskillige måneder, før hun overhovedet var i stand til at røre sig frit igen. Stald Seaside valgte at beholde hende for at sikre videreførelsen af en af de mest exceptionelle danske moderlinjer.

Silvertown er helsøster til bl.a. Derbyvinderen Sir Henry, Breeders’ Prize Sprint-vinderen Sir Winston og sidste års suveræne danske Kriteriumsvinder, Harbour Light.

Sidstnævnte er ligeledes ejet af Stald Seaside.

“Silvertown bliver foreløbig i Irland med sit føl, og hun er booket ind til at besøge den engelske Derbyvinder, Pour Moi, på Coolmore nu”, fortæller Peter B. Rasmussen, der udgør den ene halvdel af makkerparret i shipping-stalden.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top