fbpx

Norge er sprunget fra den fælles skandinaviske auktion

Den fælles skandinaviske åringsauktion på York Stutteri til efteråret bliver uden Norsk Forening for Fullblodsavls deltagelse.


Dermed ryger ordet “fælles skandinavisk” ud af ligningen.

Det står klart efter Norsk Jockeyklubs bekendtgørelse tirsdag eftermiddag, hvor det oplyses, at organisationen er gået sammen med Bjerke Travbane om en ny fælles trav- og galopauktion i Norge.


Denne tekst bringer Norsk Jockeyklub i dag:

“Årets auksjon vil bli avholdt på Bjerke Travbane lørdag 6. september 2014. Norsk Jockeyklub fortsetter samarbeidet Det Norske Travselskap og vi avholder felles auksjon. Auksjonen går over to dager, fredag og lørdag. Fullblodshestene skal delta lørdag 6. september. Anmeldelsesfrist åringer fredag 23. mai.”


Den 28. marts berettede Dansk Galops Avlsudvalgs daværende formand, Berner Olsen, ellers at der var opnået enighed om en fælles skandinavisk fuldblodsauktion, men et sted på vejen er Norsk Forening for Fullblodsavl stået af.

Efterårets auktion på York Stutteri bliver dermed – akkurat som i fjor – en alliance mellem Dansk Galopp og Skånes Fullblodsauktioner, og der vil i alt blive afholdt tre forskellige åringsauktioner i Skandinavien med et yderst sparsomt hestemateriale.

Det fælles skandinaviske auktionssamarbejde er stendødt.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top