fbpx

Lillebror til Stradivarius hos Stald Jupiter

Den 14. april kom forløsningen endelig hos Nina Falck og Gert Larsen på Stald Jupiter, da den tidligere danske Derby-2’er, Amusement (Final Appearance – Miss Fyns Tivoli v. Saville Row) folede et velskabt hingsteføl efter Binary File (Nureyev).


Hingsteføllet er halvbror til Galop Kompagniets 3-årige Stradivarius (Chinese Mandarin), der debuterede på Klampenborgs finaledag i fjor med sejr over alt for korte 1200 meter.

En præstation handicapper Pam Cordrey bedømte til 75.

Amusement startede ligesom Stradivarius kun en enkelt gang som 2-årig – ligeledes på Klampenborgs finaledag i 1999 – og det lykkedes også for hende at komme ubesejret ind i 3-årssæsonen.

Her vandt hun Derby Trial Stakes med imponerende 22 længder i en let sommerbane i første halvdel af juni, men på selve Derby Dag var baneunderlaget skiftet til blød, og hun formåede ikke at holde trit med Vetrotex, som vandt Derbyet med halvanden længde.

Amusement fulgte siden op med en andenplads i Svenskt Oaks på Jägersro, men blev sidenhen skadet i Svenskt Derby og overgik i avlen på Sten Thynells stutteri Lambada.

Her lykkedes det hoppen at producere to vindere ud af tre startende afkom, før hun blev købt tilbage til sit fødested på Fyn.

Amusement var i træning hos Søren Jensen, og det er ligeledes her Stradivarius bliver sat op til den klassiske sæson.

Hans præstationer på væddeløbsbanerne i 2014 og 2015 vil få afgørende betydning for prisen på den nys ankomne lillebror.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top