fbpx

Følopdatering fra York

Nordsjællandske York Stutteri har ligesom rivalerne fra Stutteri Hjortebo haft nok at se til i den første del af folings- og bedækningssæsonen, og navnlig den seneste uges tid er der kommet masser af nyt firebenet liv på foldene.


Fawzia Stakes-vinderen Härkila (Elusive City – Dark Hyacinth v. Darshaan) har fået et hoppeføl efter Mingun. Det er hoppens andet afkom – i fjor folede hun en hingst. Härkila opnåede et handicap på 86 i sin karriere.

Efter at have vundet sin eneste start som 2-årig lagde hun ud med også at vinde 1000 Guineas Trial på Klampenborg.

Siden fulgte hun op med en tredjeplads i selve Mowerinaløb og vandt siden også Fawzia Stakes på Derby Dag – vel at mærke som 3-årig mod ældre heste. Som 4- og 5-årig var hun Listed-placeret i flere af de største skandinaviske hoppeløb. Hun ejes i dag af Joca Stable.


Natten til tirsdag kom to hingsteføl til verden på York. Først nedkom Breeders’ Trophy Classic-vinderen Air Strike Eleven (Final Appearance) med en Mingun-søn, og ud på morgentimerne fulgte Enchanting Muse (Fusaichi Pegasus) efter med endnu en søn af Mingun.


Enchanting Muse, der ejes af Stald Ras, viste et omregnet skandinavisk handicap på 92 som 2-årig i Frankrig, hvor hun let vandt sin debut i Chantilly og siden sluttede fjerde i Gruppe-2-opgøret Prix Robert Papin på Maisons-Laffitte.

I sin tredje og sidste start som 2-årig var hun mindre end fem længder bag den senere franske 2000 Guineas-vinder, Silver Frost.

8-årige Enchanting Muses første afkom er den 3-årige Oratorio-søn Killing Time, der afsluttede 2013 med to sejre på stribe i England for træner Ralph Beckett.

I Danmark har hoppen produceret et enkelt afkom, den nu 1-årig hoppe efter Excellent Art.

Også Air Strike Eleven har en 1-årig hoppeplag efter Mingun gående på York Stutteri.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top