fbpx

Tirsdag anmeldes der til Klampenborgs premiere

Lørdag otte dage åbner sæsonen på Klampenborg Galopbane. “Der skal anmeldes i morgen inden klokken 12.00”, beretter Michael Koefoed fra banens sportsafdeling.


”Starterklæringen foregår 2. påskedag”.Samtlige løb på banen i år er med spil i fælles skandinaviske puljer. Det betyder Danske Spil har droppet SuperTrioen, hvor rækkeprisen var 10 kroner.

Med banens nye setup er forventningerne på højde med sæsonpremieren fra 1987, hvor nordmanden Knut Eng stod i spidsen for Klampenborg Galopbane.

Tilskuerne valfartede til premieredagen for 27 år siden, og baneomsætningen passerede millionen. Det var også året, hvor Dansk Derby for første gang havde en præmiesum på 1 million kroner, med 600.000 kroner til ejer af sejrende hest.

Det lokkede verdenseliten til Ordrup Mose. Steve Cauthen, Willie Carson, Ray Cochrane, Tony Ives og Pat Eddery forkælede publikum på græstæppet, men ingen af dem vandt derbyet.

Det gjorde til gengæld Ole Larsen med Farandole. Hoppens ejer og opdrætter vandt nogle uger senere også Dansk Trav Derby med Konsonant kørt af Steen Juul.

Carl Ejler Rasmussen og hans familie er fortsat de eneste i verden, som har vundet et trav- og galopderby i et og samme land, i et og samme år.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top