fbpx

Lake St Clair får en chance mere

Den klassiske vinder, Lake St Clair (Revoque), fik ingen føl i fjor, og det gør hun heller ikke i år, siger medejeren Lennart Reuterskiöld.


“Hun har problemer med at holde på føllet, og kastede således i fjor, hvorpå vi besluttede at kun ikke skulle bedækkes i 2013″.

”Men i år bedækker vi hende. Lake St Clair går til Center Divider (Giant’s Causeway) på Ljungstorp”, fortæller Lennart Reutersköld. Center Divider blev importeret fra USA og er ud af den tyske klassiske vinder, Meridiana (Lomitas).

Lake St Clair havde en flot karriere som væddeløber med ni sejre og 829.957 kroner i samlet indtjening.

Højdepunktet var den klassiske triumf i Dianalöpning for snart 11 år siden, efter et mesterligt ridt Mark Larsen. Sejren kom totalt bag på spillerne, men hesten var som forvandlet i hænderne på danskeren til oddset 30,51.

Lake St Clair blev købt til Sverige som 2-årig i begyndelsen af 2002, og hun debuterede samme år på Klampenborg med en let fem længders sejr over 1200 meter.

Hun fulgte op med endnu en sejr på Täby, og var siden placeret i flere velbesatte løb i Sverige. 3-årssæsonen blev indledt med et par skuffende præstationer på Jägersro, og det stod hurtigt klart at det ikke var på hjemmebanens dirt track at den talentfulde hoppe skulle forbedre meritlisten.

Tilbage på Täbys græs vandt hun næste gang Diana Trial, og to uger senere strøg hun til tops i det klassiske Dianalöpning, hvor prominente navne som Rue La Fayette, Amalia og Halfsong var blandt de slagne.

Lake St Clair vandt herefter karrierens eneste sejr på Jägersro i Altamira Trial, men hun måtte som favorit nøjes med tredjepladsen bag Topas i Altamiralöpning.

I sit første besøg på Klampenborg siden debutsejren som 2-årig var Lake St Clair kort slået med hoved af Royal Eleven i Fabellaløb, hvorefter hun var tredje bag Skandinaviens to bedste hopper, Eyeq og Wings Of A Dove i Cinnamon Challenge på Täby.

Lake St Clair gik sejrsløs igennem 4-årssæsonen, hvor det blev til hele fire andenpladser i konkurrence med den skandinaviske hoppeelite.

Anderledes skred i tingene kom der i 2005, hvor hun sejrede tre gange i træk – først i Svensk Galopps Stolöpning over 1150 meter på Täby, herefter i Stratford-On-Avon Ærespræmie på Klampenborg, og til sidst i Derby-Dagens Fawzia Stakes på samme bane.

Lake StClair vandt sit niende og sidste løb i karrieren i Togo Handicap over 1300 meter på Klampenborg.

Forventningerne var naturligvis store til Lake St Clair ved indgangen til avlskarrieren, og hun har heller ikke skuffet nogen.

Hun er mor til fem afkom med præmier tilsammen for 1.308.859 kroner.

Lake Cooloola har hævdet sig med tre sejre og 630.274 kroner, men også Lucky Lad har været effektiv med 561.709 kroner på kontoen og den klassiske sejr i Svenskt St. Leger i 2011.

”Hun har en tiltalende 2-årig i træning hos Johan (Reuterskiöld – red.)”, siger Lennart Reuterskiöld. Det er hoppen Lake Selina efter den mangfoldige Gruppe-1-vinder, Tiger Hil (Danehill).

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top