fbpx

“Han matcher fuldt ud de bedste i Skandinavien”

Med godt to måneder til sæsonstart, har træner Helle Christensen og Klampenborg Galopbane fået en reel forstærkning på ryttersiden i form af den 29-årige chilener, Luis Chavez.


”Jeg har set ham ride under mit ophold i Chile, både for nylig og forrige gang jeg var af sted”, fortæller den tidligere jockey Benedicte Castenschiold. “Han er en jockey, som fuldt ud matcher de bedste navne i Skandinavien”.

”Han har omkring 500 sejre, heraf er de 300 vundet i USA og Canada. Luis Chavez kan ride 54 kilo og er nu ankommet til Danmark”, fortsætter Benedicte Castenskiold.

”Det er træner Helle Christensen, der har bestilt hans rejse her til Danmark, så han lægger ud som førstejockey for hende, men han er naturligvis også til rådighed for andre trænere.Jeg er hans agent i år, ligesom jeg er det for Søren Jensens nye lærling, Franco Gonzales, som jeg også har hjulpet til med at få til Danmark”, siger Benedicte Castenskiold.


Men hvad får en jockey 500 sejre til at søge til Skandinavien, hvor rammerne alt andet end lige er mindre end i USA, selvom der blæser medvind hen over Klampenborg?

”Han har fået lyst til at prøve sig i Europa, og så skal man jo starte et sted”, siger Benedicte Castenschiold.

“Jeg er helt sikker på, at Luis bliver et stort aktiv for den skandinaviske galopsport. Han taler flydende engelsk og han har begge ben på jorden. En stille og rolig, sød fyr, som er søn af en træner i USA og desuden har en bror der er jockey i Nordamerika”, slutter Benedicte Castenskiold.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top