fbpx

Nyt stutteri på Sjælland køber ifolet avlshoppe

I byen Tune, ikke langt fra Roskilde, er en ny opdrætter klar til at kaste sig ud i fuldblodssportens vidunderlige verden. Henrik Stork, der sammen med sin hustru har startet Stutteri Stork.


“Vi købte en ifolet hoppe i Frankrig i mandags”, fortæller en optimistisk HenrikStork.”Hun kostede os 9.000 euro. Vi troede, vi skulle højere op, da afstamningen er meget spændende”.

“Vi havde agenten Guy Petit til at hjælpe os. Det er klart, det koster atbruge en agent, men de penge er givet godt ud”, synes vi.

Henrik Storks nye avlsprospekt er den 11-årige Premiere Note (Alhaarth – Good To Dance v. Groom Dancer). Hun vandt en enkelt gang som 2-årig i Frankrig og opnåede et omregnet skandinavisk generalhandicap på 86.

I avlen har Premiere Note hidtil produceret en enkelt vinder i nu 5-årige Quilaro (Verglas), der sejrede som 4-årig i Frankrig i fjor. Derudover er Premiere Note mor til en 2-årig hingst efter Elusive City.

Premiere Notes egen mor, Good To Dance, var ligeledes vinder i Frankrig som 2-årig og sluttede desuden anden i Prix de Royallieu (Gr.2) under Prix de l’Arc-weekenden på Longchamp. Hun er mor til otte vindere udover Premiere Note, heriblandt Listed-vinderen Murano (Royal Academy).

“Premiere Note er i fol ved den irske Gruppe-1-vinder Myboycharlie, der vandt Prix Morny som 2-årig i Deauville”, siger Henrik Stork.

“Hoppen er i Frankrig nu, men skal hjem i løbet af de næste par uger, når vifinder en transportmulighed.Vi havde overvejet at genbedække hende i Frankrig, men det bliver ikke aktuelt”, siger Henrik Stork.

“Hun foler efter planen den 20. april. Pudsigt nok samme dag, som vores Top Pearl skal fole ved Special Quest”.

Top Pearl vandt fem løb i 19 starter, med en indtjening på 467.100 kroner.Hendes hidtil bedste afkom er Produce Stakes-vinderen Red Pearl.

“Vi har også hendes mor, Front Pearl”, forklarer Henrik Stork. “Hun fik hoppeføl i fjor ved Layman, men er ikke i fol i år”.

“Det er meningen, at alle vores hopper skal bedækkes til foråret”, fortæller Henrik Stork.

Han og vennen Peter Knudsen ejer den 2-årige Front Pearl-datter Rose Top v.Special Quest, som er i træning hos Flemming Poulsen.

Starry Night-datteren Front Pearl er dags dato mor til fire vindere ud af fem startende afkom, med 17 sejre og 982.638 kroner i samlet indtjening.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top