fbpx

Academy Awards sidste føl blev en hingst

Det blev en “dreng”. Natten til onsdag nedkom Maria Robertz’ avlshoppe Xaar Queen (Xaar) med 2014-årgangens eneste – og dermed også historiens sidste – afkom efter den mangedobbelte Championhingst Academy Award.


Xaar Queen var en af de mange hopper, der i fjor var sendt til bedækning ved Academy Award. Hun var den eneste der kom i fol, og det viste sig endda at være lidt af et mirakel, idet Danehill-sønnens fertilitet var tabt.

“Xaar Queen var en god løbshest selv, og hun har allerede produceret to gode norskopdrættede heste i form af Second Floor og Speedy Spirit”.

“Derudover har hun en ustartet 3-årig, Queens Delight efter Special Quest, der er i træning hos Are Hyldmo, og senere i år er det muligt at vi sætter hendes hoppeåring efter Kheleyf på skandinavisk auktion”, fortæller Maria Robertz til Galopsport.dk.

Maria Robertz med Xaar Queen og det sidste afkom nogensinde efter Academy Award.

Xaar Queen er i øvrigt halvsøster til en af Skandinaviens bedste hopper i det nye millennium, Tawoos (Rainbow Quest).

Academy Award, der var ejet i fællesskab af Stutteri Hjortebo og York Stutteri, afsluttede sine dage i sidste halvdel af 2013. Et år hvor han igen strøg helt til tops på den skandinaviske hingsteliste.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top