fbpx

“Årgangsløbene i Norge vindes af velhaverne”

Nordmanden Arne O Karlsen blev den klart mest vindende amatørtræner på de skandinaviske baner i 2013. Med 710.969 kroner til stalden fulgt af nordjyden John Nielsen, som flot fik 587.125 kroner hjem i præmier i det nu forgangne år.


“Jeg er dog ikke helt tilfreds”, siger Arne O Karlsen. “Jeg synes der var for mange andenpladser i forhold til sejre, men det var dog en okay sæson”.Fem vindere og 10 andenpladser blev det til for den tidligere professionelle træner.

“Jeg kunne godt åbne op som professionel igen, og får også ofte løbende tilbudt heste, men den tid er forbi”, fortæller Arne O Karlsen.

“Det er dyrt at være borger i Norge. Priserne for hø og havre er steget voldsomt”.

“Jeg træner familiens heste her på gården , hvor vi har alt som man kan ønske sig til træningen af hestene. Min hustru og datter er en fast del af den daglige træning”, siger Arne O Karlsen. “Jeg fylder 70 i år, men føler mig slet ikke så gammel, for jeg er i glimrende form og rider selv med i træningen af vores 10 heste “.

“Der skal mange pemge hjem i præmier, også selv om man kun har det på hobbyplan. Jeg tror vi kan få et udmærket 2014″, vurderer fuldblods-veteranen.

Arne O Karlsen savner navnlig én ting i galopsporten i sit hjemland.

“Vi har næsten ingen avl i Norge. Det er en helt forkert vej at gå”, mener Arne O Karlsen. “Alle sportsgrene er afhængige af at have en fødekæde.Årgangsløbene i Norge vindes af velhavene. De kan importere dyre, udenlandske heste til Norge. Det er usundt, at pengene har så stor magt”, synes Arne O Karlsen.

På vej ind i de syv årtiers klub har Arne O Karlsen nu udelukkende fuldblodsheste.“Jeg har tidligere haft også rideheste og travheste, men nu koncenterer jeg mig om galophestene. Det er min hobby, og det kan lige løbe rundt, men jeg har ikke det store overskud, selvom vi har fået over 700.000 ind i præmier”.

“Startpenge, rejsepenge og ridepenge til ryttere foruden de dyre, daglige udgifter. Det hober sig op, men det er jo familiens liv, så vi fortsætter”, slutter Arne O. Karlsen.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top