fbpx

“Idéen er god med det brede samarbejde, men…”

En ny avlshingst har set dagens lys i dansk galopsport. Den norske derbyvinder Go Go Gadget v. Areion er kommet til Stutteri Thorskovgaard, hvor den debuterer i avlen i 2014.


”Vi lægger ud med introduktionsprisen 1.000 + 2.000 kr. ved konstateret drægtighed 1. oktober”, fortæller stutteriets indehaver Bo Hansen. Hingsten skal naturligvis bedække flere af vore egne hopper.


Stutteriet forventer tre føl i år.

”Tiger Image er i fol ved Binary File, Maxima ved Merchant Of Venice og Veeb ved Dexterity”, siger Bo Hansen.

“Vi har fire afkom født i fjor. Havde egentlig fem, men mistede desværre et føl ved Adlerflug på grund af yderst uheldige omstændigheder. Der blev afholdt en jagt lige ved siden af os, og under skyderiet blev hestene så bange, og løb og løb rundt omkring i foldene i vildelse. Med det resultat at hoppen ved Adlerflug brækkede benet. Føllet var ikke forsikret”, beretter Bo Hansen.

”Vi er meget tilfredse med vores fire åringer”, fortæller Bo Hansen. “Det er alle sammen hopper. Lahndan er efter Cockney Rebel og ud af den norske 1.000 Guineas-vinder Strapina, Caramba er efter Kalatos og ud af Tiger Image, som er søster til vores derbytoer Fru Heiberg, Footnote er efter Dexterity ud af Veeb og Ciao-Ciao er efter Dexterity ud af LB Seawing”, fortsætter Bo Hansen.


Ønsker fælles skandinavisk hingstekatalog

”Mit ønskemål for 2014 er at galopsporten får fremgang. Jeg synes man straks skal gå i gang med at producere et fælles skandinavisk hingstekatalog”, siger Bo Hansen. “Det vil alle være tjent med, således man har det fulde overblik samlet i et forum”.

Efter flere år med auktion på York Stutteri blev åringsauktionen i fjor holdt i Sverige, hvor der også var importer og svenske åringer.

”Ideen er god med det brede samarbejde, men stedet helt forkert. Man skal holde auktionen, hvor mennesker kommer forbi hele tiden”, oplyser Bo Hansen. I et bysamfund, således man styrker mulighederne for at fange nye mennesker til sporten.

”Vi dør som sport hvis der ikke kommer nye kunder til. Et sted som Vallensbæk Rideklub vil være perfekt, som jeg ser det. Bilerne kører forbi hele tiden. Værd at prøve”, synes Bo Hansen.

”Forholdene på York er væsentlig bedre end dem vi blev budt i Sverige, men York ligger også forkert i forhold til at få nye mennesker ind gennem døren”, slutter Bo Hansen.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top