fbpx

Galopsport.dk har holdt opdateringspause igennem første halvdel af december, men julemåneden har vist sig ganske begivenhedsrig, og herunder er samlet et “round-up” af begivenhederne i notatformat.


Oliver Wilson i Dubai

Det danske jockeytalent, Oliver Wilson, skal tilbringe de næste tre måneder under varmere himmelstrøg i Dubai.

Wilson har fået en storartet chance i stalden hos Skandinaviens championtræner Niels Petersen, for hvem han skal varetage den daglige træning af topnavne som Bank Of Burden, Without Fear og Beat Baby.

Oliver Wilson skal som udgangspunkt ikke ride løb for Petersen, der i forvejen har Per-Anders Gråberg som fast tilknyttet førstejockey, og ligeledes også ynder at bruge en række af verdens største jockeynavne på Meydan, heriblandt William Buick.


Afgørelse i Dansk Galops Voldgiftsret

Dansk Galops Voldgiftsret, der tegnes af Hans Erik Westerberg, Nicholas Cordrey og Kim Dyhring, blev bedt om en grundig udredning af den kontroversielle sag på Aalborgs finaledag, hvor Nicolaj Stott styrtede rundt opløbssvinget. Det var denne episode som fik lærling Anders Bager til at tage bladet fra munden og tale om livsfarlige forhold for rytterne, fordi der i hans øjne ikke bliver slået ned på såkaldt “reckless riding”.

Dansk Galops Voldgiftsret fandt dog ingen grund til at straffe Frederick Salvador, som ifølge de interviewede vidner skulle have været ophavsmand til Nicolaj Stotts styrt. “I stedet fik Nicolaj og jeg at vide, at vi red for tæt i løbet”, siger Anders Bager ovenpå kendelsen.

Hele Voldgiftsrettens udredning og konklusion kan læses her.


Iago Serry fik 20.000 i bøde

Også på den anden side af Øresund har voldgiftsretten haft noget at se til. Den brasilianske jockey, Iago Serry, har igennem hele 2013 snydt med sin vægt. Det er sket igennem forfalskede papirer fra jockeyklubben i Brasilien, og dermed har Serry kunne ride med et kilos ekstra lærlingelettelse. Serry har vundet flere meget tætte opgør og dermed er både hans konkurrenter, hesteejerne, og i særdeleshed den snart uddøde “race” kaldet spillerne blevet snydt for store gevinster. Straffen: 20.000 svenske kroner i bøde til Iago Serry. Heldigvis for Svensk Galopp foregår der lige nu så mange store udredninger, at Serry-sagen ikke har vækket den store genlyd, og organisationen har smart formået at nedtone hele forløbet.


Dingle View solgt som avlshoppe i England

Den norske 1000 Guineas-vinder, Dingle View, blev på Tatterssals December Sale solgt for 55.000 guineas til internationale forbindelser, og dermed fortsætter tophoppen sin videre karriere uden for Danmarks grænser.

Svenske Lasse Sjönhult, der stod bag Dingle View i Bent Olsens træning, har fundet en fin erstatning for Dingle View i den snart 3-årige hoppe, Hoku.


Rune Haugen følger Niels Petersen til Dubai

Det var ikke kun i den norske trænerliga, at Rune Haugen var lige i hælene på Niels Petersen. Haugen følger nemlig i Petersens fodspor og har bl.a. sendt sin topsprinter Giant Sandman til ørkenstaten.

Giant Sandman var også i Dubai sidste vinter, men nåede grundet en skade aldrig til start. Det skal der laves om på nu, og Footstepsinthesand-sønnen er blevet tilmeldt Gruppe-1-opgøret Dubai Golden Shaheen på World Cup-dagen i marts.


Stald Shaker køber fransk Listed-vinder i Deauville

Danske Stald Shaker, der de tre seneste sæsoner har fejret så store triumfer med The Kicker, erhvervede igennem Morten Buskop den franske tophoppe Indigo på Arqana i Deauville.

Indigo blev handlet privat for 90.000 euro og kommer til Danmark med et omregnet handicap på 90. Falco-datteren vandt i juni måned Listed-opgøret Prix la Sorrelina over 1600 meter på den franske bane La Teste.


Hjortebo og Donselund handlede også i Deauville

Både Stutteri Hjortebo og det nystartede danske Stutteri Donselund handlede ligeledes igennem Morten Buskop i Deauville.

Donselund, der indehaves af Ida og Hjalte Kjems, købte den 4-årige hoppe Neo Nebula (Titus Livius) i fol ved Gruppe-1-vinderen Myboycharlie, og Hjortebo fik Irish River-datteren October Winds i fol ved Gruppe-1-vinderen Foxwedge.


Erik Tølbøll og Preben Laurenborg er gået bort

To af dansk galopsports – og i særdeleshed Fyens galopsports – ildsjæle og aktive personligheder er gået bort i første halvdel af december.

Preben Laurenborg og Erik Tølbøll sov begge ind ovenpå kort tids sygdom med familien omkring sig, og vi sender de bedste tanker til deres familier ovenpå de to store personligheders alt for tidligere bortgang.

Æret være Erik Tølbøll og Preben Laurenborgs minde.


Sæsonplanen for 2014 er klar

Dansk Hestevæddeløb er klar med hele sæsonplanen for 2014. Det blive året hvor Klampenborg med god samvittighed kan udskyde sæsonstarten til den sidste lørdag i april, uden at det får den store indflydelse på den klassiske scene.

Dansk Derby rides nemlig først på den første søndag i august, og dermed rykkes de øvrige klassiske opgør også betydeligt.


Fælles skandinavisk spil på alle løbsdage

Galopsporten får lidt af en gulerod i 2014, og der bliver masser at se frem imod for de skandinaviske galopentusiaster.

Det ser nemlig ud til, at alle skandinaviske galopløb bliver tilgængelige for samtlige tre lande med fælles spil og live-signal via nettet.

Danske Spil skal i løbet af 2014 også udkomme med en smartphone app, hvorved man via mobilen kan se og spille på skandinaviske galopløb næsten hver eneste dag i hele hovedsæsonen.


Jacob Johansen har rundet sejr nummer 100 i år

Jacob Johansen har haft endnu en fantastisk sæson, og selv om han akkurat blev slået i kampen om Klampenborgs jockeychampionat af Nicolaj Stott, kunne han allerede i slutningen af november fejre sin årssejr nummer 100.

Det er kun Espen Ski, Elione Chaves og Per-Anders Gråberg der udover Johansen har rundet 100 vindere i 2013.


Espen Ski i langsom bedring

Og vi afslutter denne round-up med Espen Ski. Den populære norske topjockey fik som bekendt sin championatssejr på Øvrevoll mens han så med fra sygesengen, og efterfølgende har Espens familie udsendt en pressemeddelelse, hvori Espen selv udtaler, at han vil kæmpe med alt hvad han har i sig for at komme tilbage oven på det frygtelige styrt den 8. november på Øvrevoll.

Hele pressemeddelelsen fra familien Ski kan læses herunder:

Fredag 8. november var championjockey Espen Ski involvert i en stygg ulykke på Øvrevoll galoppbane. Han fikk umiddelbar hjelp og ble fraktet til Ullevål Universitetssykehus. Der ble det raskt avklart at han haddebrudd i krageben og kompresjonsskader i ryggen, og Espen ble deretter lagt i kunstig koma mens videre skader ble utredet. Ifølge legene har Espen vært svært heldig, det stygge fallet tatt i betraktning, men skadene var av en slik artat Espen ble liggende påUllevål Universitetssykehusfram til han ble overført til Sunnaas Sykehus for videre rehabilitering.

Espen og familien setter enormt stor pris på all støtte fra venner i og utenfor galoppmiljøet i Norge og ellers, og de er svært glade for å kunne fortelle at detstadiggår fremover. Sakte men sikkert!

”Mitt liv og min karriere har hittil handlet om å komme først i mål, nå handler det om å komme til start igjen.Og jeg vet at jeg må skynde meg langsomt, enda så frustrerende det til tider kan være. De som kjenner meg vet at jeg er en fighter, og at jeg vil tilbake på hesteryggen. Det var en kjempeopptur å vinne jockeychampionatet 2013, og det overrasker vel ingen at jeg nå har et syvende jockeychampionat som mål. Men først må jeg bli frisk!” uttaler Espen

Fram til Espen blir sterkere setter han og familien stor pris på at han får ha så mye fred og ro som overhodet mulig i forbindelse med oppholdet på Sunnaas og videre rehabilitering.

De ønsker alle en riktig god jul, og et godt, og friskt, nytt år!

På vegne av Espen Ski.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top