fbpx

Harbour Light lyste klarest i Seeland Dansk Kriterium

Efter sin suveræne debut i juli måned, var det en større overraskelse, at Stald Seasides Harbour Light måtte nøjes med andenpladsen bag Contiki i Skandinavisk Opdrætningsløb for en måned siden.


Harbour Light – Dansk Kriterium 2013. Foto: Burt Seeger.

Men søndag eftermiddag fik hoppen atter vendt rundt på formen, da hun med fem overlegne længder strøg til tops i Seeland Dansk Kriterium på Klampenborg.

I hænderne på Elione Chaves sagde Harbour Light farvel og tak til konkurrenterne efter en indledende placering bagest i feltet.

Indvendigt i banen kæmpede Armagnac, Miss Tiffany og Contiki for de sekundære placeringer, og de kom over stregen inden for en halv længde i nævnte rækkefølge.

Harbour Light, der er helsøster til forrige års Kriteriumsvinder, Silvertown, og Derbyvinderen Sir Henry, sørgede for at sætte 150.000 kroner ind på præmiekontoen, og hun ligner ikke en hest der bliver sjov at krydse klinger med for konkurrenterne i resten af årets storløb.

Dog kan Harbour Light ikke starte i Dansk Galops Auktionsløb senere på måneden, idet hun blev købt privat af Stald Seaside fra Stutteri Hjortebo før åringsauktionen i fjor.

Det samme gælder i øvrigt for andenhesten, Armagnac, som ligeledes var et privat køb udenom auktionen.

Harbour Light – Dansk Kriterium 2013. Foto: Burt Seeger.

Det var 12. gang indenfor de seneste 20 år, at Søren Jensen trænede den danske Kriteriumsvinder, og det er ligeledes præcis 20 år siden, at Jensen vandt netop dette store opgør med All Fair, som er helsøster til Harbour Lights mormor, All Right.

All Right vandt også Dansk Kriterium, hvilket var for træner Desmond Scarlett i 1996.

Harbour Light er opdrættet af Stutteri Hjortebo, der havde glæden af at kunne konstatere, at de tre første heste gennem mål i Kriteriet alle er kommet til verden og opvokset på stutteriet.

Førstepræmien i Dansk Kriterium var 150.000 kroner, og Harbour Light har nu vundet to af sin karrieres tre første starter.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top