fbpx

Flyer besejrede Alcohuaz i Store Sprint

I en alder af otte år, tog Stald Ras’ brune vallak Flyer søndag eftermiddag sin karrieres hidtil største triumf.


Flyer. Foto: Burt Seeger.

På Klampenborgs lynhurtige græstæppe formåede Academy Award-sønnen under Nicolaj Stott at besejre én af Skandinaviens ypperste sprintere, Alcohuaz, i Klampenborg Store Sprint.

Ganske som ventet lagde Master Chef/Jacob Johansen et hårdt tempo på løbet fra start, og den tidligere Store Sprint-vinder havde en overgang tæt på 10 længders føring til Alcohuaz/Elione Chaves og Match Point/Rafael Schistl på de næste pladser, alt imens Flyer som sædvanligt fulgte med så godt han kunne bagest i feltet sammen med Nova Valorem/Marcos Robaldo.

Ind på opløbet fik både Match Point og Alcohuaz kontakt til Master Chef, men ingen kunne stille noget op overfor det angreb Flyer satte ind udvendigt i banen, og vallakken sejrede til slut sikkert med en god halv længdes afstand til Alcohuaz, som sled i det undervejs, men alligevel formåede at afslutte glimrende med tre kilo mere på ryggen end vinderen.

Førstepræmien i Klampenborg Store Sprint var 100.000 kroner værd for Flyer, og det var samtidig den største præmie han hidtil har vundet i karrieren, som hidtil har indbragt ham 649.617 kroner og 16 sejre i 57 starter.

Jockey Nicolaj Stott, der i år har fået chancen på ryggen af Stald Ras’ heste og grebet den i stor stil, vandt også det efterfølgende opgør på Klampenborg med Ole Larsen-trænede Night Angel, og Stott nåede dermed op på samme antal sejre som både Elione Chaves, Jacob Johansen og Oliver Wilson i Klampenborgs jockeyliga.


Helsøsteren vandt også!

Også Flyers hjemstavn, Nina Falck og Gert Larsens Stald Jupiter på Fyn, fik en dobbeltsejr denne søndag eftermiddag på Klampenborg, da Helle Christensen-trænede Clos Beylesse aflagde sin maidentitel for Manuel Santos.

3-årige Clos Beylesse er i øvrigt helsøster til Flyer og den sjette vinder ud af lige så mange mulige afkom ud af Mowerina-vinderen Miss Et Toi, som selv var efter den netop afdøde tidligere championavlshingst, Richard Of York.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top