fbpx

Olsens Liber tester dirten på Jägersro

Bent Olsen-trænede Liber, der i sin debut for sine nye svenske ejer Lasse Sjönull vandt knusende overlegent på Klampenborgs premieredag den 20. april, skal for første gang nogensinde ud på dirt track søndag eftermiddag i Malmö.


Kun fem deltagere er på plads i det 1600 meter lange 2000 Shillings, men det er til gengæld et rigtig godt felt der skal kæmpe om førstepræmiens 55.000 kroner.

Ishiguru-sønnen Liber kunne med største lethed henvise gårsdagens Guineas Trial-3’er Jack Of Clubs til andenpladsen i sæsondebuten, og han står på papiret klart bedst til med sit handicap på 88. Der er dog en række spørgsmålstegn ved Liber i forhold til søndagens opgør – hvordan tackler han Jägersros dirt-underlag, står han distancen 1600 meter, og klarer han at give mellem to og seks kilo til sine konkurrenter?

Blandt Libers modstandere findes Hans-Inge Larsens Glory Face og Lennart Reuterskiöld Jr’s Virgil, som begge imponerede i deres respektive sæsondebuter på Jägersro. Glory Face aflagde sin maidentitel med to længder, og Virgil besejrede gode Momo Barone med en længde.

Der er også en højst interessant sæsondebut til Are Hyldmo-trænede Pal O’Mine, som efter to nederlag på græs bag Diamant vandt sine to efterfølgende starter på Øvrevoll og Täbys sand. Pal O’Mine, der i øvrigt blev træner Arnfinn Lunds sidste vinder, slog i sin sidste start Bank Of Burdens lillesøster Rock Of Ridd, der hidtil er ubesejret i to starter som 3-årig. Endelig er der Virgils staldkammerat, Showborn, der skal vende 7½ længde på Glory Face, men som til gengæld er lidt bedre inde vægtmæssigt i forhold til senest.

2000 Shillings indleder søndagens V4-spil på Jägersro, og der er derfor fuldt tilspil fra Danmark igennem Danske Spil til hele løbsdagen, som desuden byder på første udgave af Svensk Galopps nye satsning “Sto-Serien” for hopper med maksimum 86 i handicap.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top