fbpx

Sæsondebut til Smartinblack

Lone Kaj-Nielsens Smartinblack (Footstepsinthesand) var en af de mest meriterede 2-årige heste i dansk træning sidste år, og otte starter blev omsat i fire sejre og mere end 350.000 kroner i samlet præmiesum, såfremt man medtager hans Racing Post Yearling Bonus.


Tirsdag aften sæsondebuterer den Bent Olsen-trænede hingst under Jacob Johansen i IKC Open Mile over 1600 meter på Jägersro, og det er i et lille felt på blot seks heste, som samtidig indleder Pramms-dagens V65-spil.

Smartinblack bærer – sammen med Fredrik Reuterskiöld-trænede Giftorm – topvægten 60 kilo, og det betyder at han bl.a. skal give fire kilo til Francisco Castros lovende Motivator-søn Momo Barone, der ovenpå en første- og andenplads i sine to første karrierestarter er blevet tildelt et handicap på 83.

“Det ser naturligvis svært ud i forhold til Momo Barone, der tilmed har to løb i kroppen. Men Smartinblack er ude for at få et løb i kroppen inden Jyllandsløbet den 1. juni, og der er ikke så mange andre muligheder at komme i gang på for ham. Lige meget hvor han meldes lige nu, vil han vægtmæssigt stå dårligt til på grund af sin gode 2-årssæson”, siger Bent Olsen tirsdag morgen til Galopsport.dk.

“Desuden er det hans første start på dirt track, men det tror jeg umiddelbart ikke bør blive et problem for ham”, konkluderer Bent Olsen om Smartinblack, der rent afstamningsmæssigt ikke bør få problemer med Jägersros sand. Hans morfar, Silver Charm, vandt selv både Kentucky Derby og Preakness Stakes på dirten i USA.

Klampenborgs championtræner starter foruden Smartinblack også Dingle View (Jacob Johansen) i Lanwades Stud Jägersro Sprint (L), Master Chef (Jacob Johansen) i IKC Racing Trophy, Mr Fong (Jacob Johansen) i IKC Pension Handicap, og endelig duoen East Meets West (Jacob Johansen) og Nova Valorem (Manuel Martinez) i aftenens store hovedbegivenhed, IKC Fonder Pramms Memorial (Gr.3).

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top