fbpx

Dansk Galop kommenterer det svenske momsinitiativ

SVENSK MOMS

Det ser ud til, at Beierholm/Glæsner efter et godt initiativ, måske har fundet en løsning, så danske hesteejere kan undgå at betale Svensk moms i stedet for først at betale momsen og så efterfølgende søge den betalte moms tilbagebetalt.


Man har altså altid kunnet få moms tilbage fra Sverige – man skulle bare søge. Det nye er, at men nu skulle kunne få en faktura uden moms.

Der er altså tale om at Beierholm/Glæsners initiativ giver hesteejeren en administrativ lettelse, men ikke nogen økonomisk fordel, bortset fra at pengene kommer lidt før retur.

Basis er det Styresignal, som Dansk Trav og Dansk Galop fik SKAT i Danmark til at udsende til de danske skatteregioner, således at danske hesteejere fra 1.1.2011 kunne drive væddeløbs- og avlsstalde som en momspligtig virksomhed.

Forud for det gik et stort arbejde sammen med Skatteverket i Sverige (fordi Sverige allerede havde et Styresignal), med foretræde for Folketingets skatteudvalg med Skatteverkets ekspert.

Da spørgsmålet i november blev rejst, om moms fritagelse for danske momsregistrerede hesteejere i Sverige, søgte Dansk Galop & Dansk Trav rådgivning hos Svensk Trav og Svensk Galop og Skatteverket, men også hos vor danske skatteekspert.

Det blev frarådet at køre en bred, principiel sag, da der var forskellige og modstridende interesser, bl.a. at ikke-momsregistrerede i forvejen havde en lav momssats på 6% med risiko for i stedet, at skulle betale 25%.

Det skal nu blive spændende at se premisserne i afgørelsen for den aktuelle, private/personlige skattesag, og om flere kan få glæde af resultatet.

Med venlig hilsen
Nick Elsass, fmd. Dansk Galop

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top