fbpx

Fawzia-vinder i fol efter fjernelse af æggestok

I 2011 vandt Daylami-datteren Mariyca en løfterig sejr i Mingun Fawzia Stakes på Klampenborg. Under Dina Danekilde førte hoppen fra start til mål og henviste Niels Petersens topduo Grafitti og Tatoosh til de nærmeste pladser, og hun vandt samtidig en bedækning ved A.P. Indy-sønnen Mingun.


“Mariyca skulle allerede have været bedækket i fjor, men hun kom aldrig i brunst, og en scanning viste, at hendes ene æggestok var fuldstændig vissen. Et problem der sagtens kan tænkes at have været med til hendes svingende løbspræstationer”, forklarer Alexander Elsass, der har Zwicky Racings hoppe permanent opstaldet på York Stutteri i Hørsholm.

Mariyca fik fjernet den ene æggestok og fik derefter resten af året til at restituere sig. “Det er lang ventetid, og sidste års operation var ingen garanti for, at hun ville være mulig at få i fol, så vi er lykkelige over at det lykkedes”, fortsætter Alexander Elsass.

Mariyca er opdrættet på Aga Khan Studs og løb som både 2- og 3-årig i HH Aga Khans væddeløbsfarver for træner John Oxx. Hun vandt sin anden start som 2-årig i Irland, hvor hun let besejrede bl.a. den senere Listed-vinder og Gruppeløbsplacerede Choose Me.

Hoppen blev købt privat af Zwicky Racing fra Aga Khan Studs efter sin 3-årssæson, og siden vandt hun bl.a. det før omtalte Mingun Fawzia Stakes på Klampenborg og var fjerde i Coolmore Matchmaker Stakes (L) på Täby.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top