fbpx

Helsøster til Sir Henry og Silvertown

På Stutteri Hjortebo har Jette og Søren Hjorth Jensen taget imod en helsøster til Derbyvinderen Sir Henry og 2-årsdronningen Silvertown. Hoppeføllet er ud af den tidligere Jyllandsløbsvinder og Vinterfavorit, Lady Clementine (Richard Of York).


York Stutteri-opdrættede Lady Clementine vandt fire gange som 2- og 3-årig, og indløb mere end trekvart million kroner for Fru Karin Salling og træner Søren Jensen. Som 2-årig sejrede hun i Vinterfavoritternes Ærespræmie, mens det blev til andenpladser bag staldveninden La Sall i både Skandinavisk Opdrætningsløb og Dansk Kriterium, samt en tredjeplads i Svenskt Kriterium.

Lady Clementine fulgte i sin klassiske sæson op med at vinde Jyllandsløbet i Århus, og desuden var hun anden bag Funny Legend i Mowerinaløb. Fireårssæsonen bød bl.a. på en tredjeplads i Fawzia Stakes og femteplads i Dansk Breeders’ Cup, inden hun afsluttede sin karriere som anden til Passport i Breeders’ Trophy Juvenile på Täby.

Efter endt væddeløbskarriere blev Lady Clementine købt af Skandinaviens championstutteri, Hjortebo, og hun fik direkte succes som avlshoppe med sit første afkom, Sir Henry (Academy Award), der foruden Derbysejren som 3-årig også formåede at vokse et godt stykke tættere på den skandinaviske elite. Sir Henry er i øvrigt klar til endnu en sæson for træner Søren Jensen og Fru Karin Salling.

Derefter kom Silvertown, ligeledes efter Academy Award, og selv om hoppen blot nåede en enkelt væddeløbssæson, fik hun markeret sig stærkt i årgangen. Hun sluttede 2011 af med både at vinde Dansk Kriterium og Vinterfavoritternes Ærespræmie, samt blive fjerde i Svenskt Kriterium. Silvertown, der ejes af Stald Seaside, befinder sig lige nu på Rathasker Stud i Irland, hvor hun skal bedækkes ved Born To Sea (Invincible Spirit) – en halvbror til bl.a. Galileo (Sadler’s Wells) og Sea The Stars (Cape Cross).

Tredje startende afkom ud af Lady Clementine er Fru Karin Sallings Sir Winston (Academy Award), der aflagde sin maidentitel som 2-årig på Klampenborg i fjor, og seneste skud på stammen af afkom i træning er Stald Seasides Harbour Light (Academy Award), der ligesom samtlige sine søskende hidtil går 2-årssæsonen i møde på Enghavelyst hos Søren Jensen.

Endnu har ingen af Lady Clementines afkom været fremstillet på Dansk Galops Åringsauktion, idet købelysten til hoppens afkom har været så stor, at Stutteri Hjortebo har solgt hestene allerede som føl eller tidligere åringer.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top