fbpx

Søster til Swedish Shave blandt Buskop-handler

Morten Buskop Bloodstock stod for fire handler på det nu overståede Arqana December Sale i Deauville.


To avlshopper blev handlet ind til Stutteri Hjortebo i Bjerringbro, en enkelt løbshoppe til svenske Madeleine Brixner og endelig en løbshoppe til et nyt dansk syndikat med base hos Hanne Bechmann på Enghavelyst.

Til Madeleine Brixners Nybri AB erhvervede Morten Buskop den 3-årige Aga Khan Studs-hoppe Parisham (Cadeaux Genereux – Pink And Red v. Red Ransom). Parisham har vundet i Frankrig i år, og hun er søster til tre vindere. Moderen, vindende Pink And Red, er selv halvsøster til de tre Black Type-vindere Pinfloron, Pinmix og Pinakaral, mens mormoderen Pinaflore også er Listed-vinder og desuden søster til de to Gruppe-1-vindere Blue Tom og Amber Rama. Parisham går ligeledes i træning hos Hanne Bechmann på Enghavelyst.

Morten Buskop fik hammerslag på endnu en Aga Khan-hoppe i form af 3-årige Lariyda (Dr Fong – Luriyya v. Valanour). Lariyda har på trods af sin alder kun startet to gange, og allerede i sin anden start aflagde hun maidentitlen med fire længder i Frankrig.Hendes mor, Luriyya, er Listed-placeret og søster til Listed-vinder og Gruppe-3-placerede Pride Dancer.

“Denne hoppe er købt med specielt henblik på de længere opgør for hopperne i Skandinavien. Nu hvor en hest som La Zona har afsluttet sin karriere, er konkurrencen blandt de stayerbetonede hopper pludselig blevet meget åben, og Lariyda har en virkelig spændende profil med mulighed for masser af udvikling ovenpå sine blot to tidligere starter”, forklarer Morten Buskop til galopsport.dk. Hammerslaget faldt på 14,000 euro.

Dermed står to nye tilskud til den Skandinaviske hoppebestand, og muligvis elite – hos Hanne Bechmann i løbet af de næste par dage. “Det er glædeligt, at vi kan gå ensnu en sæson i møde med et rigtig godt samarbejde – hvor jeg i de senere år har ageret mere som agent i forbindelse med indkøb. En rolle jeg trives meget godt i, og som jeg sigter mig yderliger ind på i fremtiden” siger Morten Buskop, der med navne som General Ledger, Percussionist og senest You’re The Top har formået at vise sin store kunnen indenfor agentfaget igennem de seneste fire-fem år.


To avlshopper til Hjortebo

Morten Buskop var også i markedet for sine svigerforældre på Stutteri Hjortebo, for hvem han købte to drægtige hopper. Den første var 7-årige Vytinna (Victory Note – Messini v. Ballad Rock) i fol ved Gruppe-1-vindende Naaqoos. Vytinna er vinder og Listed-placeret i Frankrig, og hendes ældste afkom fylder 2 år i 2013.

Victory Note-datteren kostede 8,000 euro og hun har termin i midten af april næste år.


Søster til Swedish Shave

Endelig lykkedes det i en privat handel Morten Buskop at sikre sig den 11-årige Vettori-datter Veliana, som igennem moderen Shavya (Shavian) er halvsøster til Stall Lambadas tidligere topsprint og nuværende svenske avlshingst, Swedish Shave.

Swedish Shave vandt i sin aktive karriere både Grosser Preis von Berlin (Gr.3) og Prix de Ris-Orangis (Gr.3), samt fire øvrige Listed-sejre. Veliana selv var placeret som 2-årig og har i avlen produceret to vindere i Frankrig – heriblandt Falco-sønnen Amigo Tonio, der sejrede som 2-årig i 2012.

Veliana er bedækket ved Gruppe-1-vindende Silver Frost (Verglas) og har termin i første halvdel af marts.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top