fbpx

Sandie Kjær stopper sin træningsvirksomhed

Danske Sandie Kjær stopper som professionel galoptræner. Det meddelte hun fredag eftermiddag Galopsport.dk i følgende pressemeddelelse.


Pressemeddelelsen i sin fulde udstrækning:

– Det er rigtigt!

Det er med tungt hjerte og tårer i øjnene, at jeg meddeler at jeg stopper som træner efter denne sæson.

Jeg har gennem mine 4 år som professionel træner, holdt fast på at træne utraditionelt. Det betyder for mig at hver enkelt hest hver dag får individuel træning.

Jeg har blandt andet brugt aquatræning, dressur, longearbejde – hestene kommer ofte i skoven eller bliver galopperet på markerne. Og selvfølgelig banetræning. Derudover kommer alle hestene på fold hver eneste dag. På denne måde har jeg hver dag kunne se mig selv i øjnene og vide at alle hestene har det godt, på trods af det ufattelig hårde liv det medfører at være løbshest.

Teamet bag træningsopsættet er også af afgørende betydning, for at opnå succes.

Med disse metoder fik jeg min første vinder i et listed løb med Sydney i Norge. Året efter vandt Alpacco Listed løb i Norge. Sidste år vandt Viktoria Dream Mowerinaløb. Desuden har Dustin og flere andre også bidraget til en god statistik specielt når man ser på antallet af heste.

2012 har været en katastrofe og mange har forsøgt at forklare årsagen. ”Hestene er for dårlige, de får for lidt træning, de er overtrænet, det er foderet, de kommer ikke nok på banen eller sådanne sæsoner får alle trænere ind imellem”.

Tja, jeg har ikke det gyldne svar, men vil godt på det kraftigste understrege at det er IKKE de manglende resultater der gør at jeg stopper.

For mig er det vigtigt at holde fast i det jeg tror på og når det ikke længere er muligt, så er det på tide at stoppe!

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sig takr til dem der har støttet op om det jeg står for. Og tak til Lone og Jens Westh for nogle spændende år.

Det har været nogle fantastiske år i sporten, og hvem ved måske få jeg en dag lyst til at komme tilbage igen.

Galoppen har jo den bommerang effekt…

Sandie Kjær

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top