fbpx

Prix de l’Arc (Gr.1): Japan sænket – igen, igen!

De tusinder af tilrejsende japanske Orfevre-fans gik søndag eftermiddag på få sekunder fra fuld ekstase til ekstrem skuffelse, da deres nationale ikon med Christophe Soumillon på ryggen blev fanget lige før målstregen af den 4-årige franske hoppe Solemia og Olivier Peslier.



Det lignede ellers den i så mange år eftertragtede japanske triumf i Arc’en, da Soumillon tidligt i opløbet lod Orfevre runde den ene konkurrent efter den anden, men i bagklogskabens klare lys fik belgieren sendt Stay Gold-sønnen til front for tidligt.

Da løbet så ud til at være afgjort til fordel for japaneren, slap kræfterne nemlig op, og med 200 meter tilbage af opgøret hang hesten kraftigt mod højre og virkede nærmest ustyrbar for Soumillon.

I stedet kunne Solemia, der kort forinden var blevet blæst omkuld af Orfevres angreb, slå contra og fange konkurrenten akkurat før målstregen til vild franske jubel – og tilsvarende fuldstændig japansk tavshed.

Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) anno 2012 havde muligheden for at blive historisk igennem sejr til Orfevre – men i stedet vil løbet nok blive husket som et opgør, hvor favoritternes fald i ugen op til løbet var medvirkende til et chokresultat.

Med både Danedream, Snow Fairy og Nathaniel fraværende, samt det faktum at græsset på Longchamp blev betegnet som decideret “dødt” grundet de store mængder regn, gav det muligheden for sejr til en af feltets store outsidere.

Og den chance greb Peslier på Carlos Laffon-Parias’ Solemia – en datter af Poliglote, hvis hidtil største bedrift var en Gruppe-2-sejr mod sit eget køn over 2200 meter på Saint-Cloud tilbage i maj.

Hoppen er både ejet og opdrættet af Wertheimer Et Frere, som ligeledes står bag superhoppen Goldikova og Arc-dagens Prix Marcel Boussac (Gr.1)-vinder, Silasol, som ligeledes trænes af Carlos Laffon-Parias og blev redet af Olivier Peslier.

Solemia er i øvrigt den første 4-årige hoppe der vinder Prix de l’Arc siden 1993, hvor Urban Sea slog japanskejede White Muzzle med kort hoved. Urban Sea blev senere mor til både Galileo og Sea The Stars.

Tredjepladsen i Prix de l’Arc (Gr.1) tilfaldt Godolphins Masterstroke/Mickael Barzalona, med de to storoutsidere Haya Landa og Yellow And Green på de sidste præmiepladser.

William Buick sluttede akkurat uden for præmierækken med efteranmeldte Great Heavens, der kom i mål en enkelt plads foran den dobbelte Derbyvinder Camelot, som efterfølgende blev rapporteret til at have tabt en sko undervejs og samtidig have pådraget sig en flænge i benet.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top