fbpx

Consolation-vinder elskede den bløde bane

Line Juhl Nielsen-trænede Speed, der var uden sejr i tre starter forud for lørdagens Kriteriums Consolation på Klampenborg, trivedes som en fisk i vandet på det bløde græsunderlag i Ordrup Mose, og hjemtog let løbet med fire længders afstand til den positivie debutant, Rightquest Carlras.


Speed. Foto: Burt Seeger.

Fair Quest, der efter totalt at have mistet sit momentum rundt opløbssvinget, afsluttede stærkt til tredjepladsen.

Som søn af Cajun Cadet var det ikke nogen større overraskelse, at Speed ville være klart forbedret ovenpå de store mængder vand der i ugens løb faldt over Klampenborg, men den mørkebrune vallak markerede sig rent faktisk med en af de bedre præstationer indenfor årgangen, og han løb i en tid der ville have sendt Harmonia ned på femtepladsen i Dansk Kriterium.

Speed, der både er ejet og opdrættet af Stutteri Poulsensminde, er første afkom ud af Palatal-datteren Fine Paladine, som selv vandt otte af sine 29 karrierestarter og indløb 150.000 kroner.

Men Fine Paladine er også helsøster til den danske St. Leger-vinder og nuværende forhindringsstjerne Superman, samt halvsøster til millionærerne Hovman og Lights Out.

Speed har således ikke talentet for fremmede, og han kan meget vel gå hen og blive en forgangshest for Odense-træner Line Juhl Nielsen, som på nuværende tidspunkt har syv heste i træning på Fyens Væddeløbsbane.

Sejren med Speed var i øvrigt den anden af i alt tre dagssejre for norske Espen Ski, der foruden også vandt med 2-årige Go On Direction for Bent Olsen og 7-årige Explosive Hill for Anna Frick.

Elione Chaves tog også to dagssejre med sig fra Klampenborg.

Udover triumfen med Fillip Stark i DM Prep Race, vandt brasilianeren også V5-finalen med Håkan Crantz-trænede Plotting.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top