fbpx

Niels Petersens ejere handlede for en million i Deauville

Da Niels Petersen søndag eftermiddag fejrede sin største dag som galoptræner med fire dagssejre på Øvrevoll, heriblandt både Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) og Scandic Norsk Derby (L), huskede han foruden staldpersonalet også at takke sine hesteejere.


Og offerviljen blandt den danskfødte træners ejere er også stor, for på Europas første store åringsauktion i Deauville kunne Petersen tilføje tre nye internationale emner til træningslisten.

Familien Nagell-Erichsen erhvervede igennem Ghislain Bozos Meridian International to katalognumre for henholdsvis 50.000 og 22.000 euro. Den første, lot 94, er en brun hingst efter Duke Of Marmalade og Medaaly-datteren Tocopilla. Tocopilla er Listed-vinder på Longchamp og desuden Gruppeløbsplaceret, og i avlen har hun allerede slået igennem som mor til den Gruppe-3-placerede Lando-søn Takhir.

Tocopilla er desuden halvsøster til den tyske champion og Gruppe-1-vinder Türfkönig, og til Thesi, som igen er mor til både Prix Dollar (Gr.2)-vinderen Touch Of Land og den norske Derby- og Marit Sveaas (Gr.3)-vinder Touch Of Hawk, samt til den tyske 1000 Guineas (Gr.2)-vinder Tryphosa, der bl.a. er mor til Tertullus.

Faderen, Coolmores Duke Of Marmalade (Danehill), var selv femdobbelt Gruppe-1-vinder, og har sin første årgang på væddeløbsbanerne i år.

Familien Nagell-Erichsen slog til igen ved lot 330, en brun hingst efter Bushranger (Danetime) og Pivotal-hoppen Silver Haze. Silver Haze er en ustartet datter af den dobbelte franske Gruppe-3-vinder Silverskaya, som i avlen bl.a. har bragt Coolmores Seville (Galileo), som i fjor var anden i både Irish Derby (Gr.1) og Grand Prix de Paris (Gr.1).

Silverskaya er selv søster til Gruppe-2-vinderen Daneskaya, og til Flyamore, der i Stald Cans farver bl.a. vandt Mowerinaløb på Klampenborg, før hun igen blev solgt ud i det internationale marked.

Stall Trick Or Treat, der ejer halvdelen af søndagens Marit Sveaas (Gr.3)-vinder Bank Of Burden, fik igennem Ghislain Bozo hammerslag på lot 103, den fukse hoppe Vagary’s Hope v. Teofilo – Vagary (Zafonic). Hoppen er halvsøster til Chabal (Galileo), der er vinder i Irland og bl.a. har været placeret 2. i National Stakes (Gr.1).

Teofilo-datteren kostede 45.000 euro og er i øvrigt solgt igennem svenske Anna Sundströms Coulonces Consignment.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top