fbpx

Summer Fillies til danske Galdessa

Tina Mortensen-trænede Galdessa tog lørdag aften sin karrieres første sejr – men det var en velvalgt en af slagsen, idet hun strøg til tops i Waljat Summer Fillies over 1730 meter på Jägersro med 50.000 SEK i førstepræmie.


Binary File-hoppen, der kom direkte fra en tredjeplads i Fabellaløb bagved Lady File og Imagine, så rundt opløbssvinget ud til at være slået, men hun kæmpede sig stærkt tilbage i opløbet og vandt til slut sikkert med en og en kvart længde under Per-Anders Gråberg. Andenpladsen tilfaldt Mrs Perry/Fredrik Johansson, mens Altamira-vinderen Clauses Andorra/Oliver Wilson tog en ærefuld tredjeplads med tanke på, at hun bar seks kilo mere end vindende Galdessa og fire mere end andenhesten.

Galdessa ejes af Stephen Carden og er opdrættet på York Stutteri, som næste lørdag er vært for den danske åringsauktion, hvor 70 heste kommer under hammeren. En af disse, lot 54, er en helsøster til netop Galdessa.

En enkelt dansk sejr mere blev det til denne lørdag aften på Jägersro, da Helena Rosén red Sara Slot-trænede Holler High først over stregen i Ole Larsen Young Rider’s Championship Finalen over 2400 meter. Den 3-årige Dexterity-datter er helsøster til 2000 Guineas-2’eren og Breeders’ Trophy Stayer-3’eren Manchego, og halvsøster til fine Mamaloca, som begge har gjort det fortrinligt i Sara Slots varetægt.

Hoppen er både ejet og opdrættet af Birgitte Bang-Møllers Good Comfort Stud på Fyn.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top