fbpx

60-årig legende gør comeback på Klampenborg

Den opmærksomme iagttager af Klampenborgs startliste til den kommende lørdag vil bemærke et nyt jockeynavn i aftenens andet løb, Madame Esprit Handicap. Men navnet Sergio Vassquez Quini er ikke så nyt endda, for bag det står en af Chiles helt store legender med et utal af storløbssejre over hele Sydamerika på meritlisten.


60-årige Sergio havde ellers lagt jockeystøvlerne på hylden, men jobbet som arbejdsrytter hos Sandie Kjær Nortoft nær Holbæk har vakt gnisten til live igen, og på lørdag gør han comeback i sadlen på sidste års Mowerina-vinder Viktoria Dream.

“Sergio har vundet mere end 3.600 løb i karrieren, og i sit hjemland Chile bliver han kaldt for “Kongen”. Det er helt utroligt at vi har fået en sådan kapacitet ansat i stalden, og selv om det ikke var meningen, at han skulle ride løb for os, må jeg indrømme at det er lige det vi har gået og håbet på. Vi har længe ledt efter en jockey, der både kunne træne hestene om morgenen og samtidig ride dem i løb”, fortæller Sandie Kjær Nortoft til galopsport.dk.

Sergio Vassquez Quini har udover jockeykarrieren i Sydamerika også en baggrund fra USA som assisterende træner, og han er landet hos Sandie Kjær Nortoft via den chilenske agent Mario Riderello, som bl.a. booker ridt for Manuel Martinez i Skandinavien.

“Jeg er meget spændt på at se Sergio ride på lørdag, men ovenpå det han viser os i den daglige træning, er jeg ikke nervøs for hvordan det skal gå”, slutter Sandie Kjær Nortoft.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top