fbpx

Lillebror til Sir Henry og Silvertown aflagde maidentitlen

I sin karrieres anden start lykkedes det lørdag eftermiddag for Søren Jensen-trænede Sir Winston at aflægge maidentitlen på Klampenborg.


Sir Winston. Foto: Burt Seeger.

Med Oliver Wilson på ryggen fløj Sir Winston efter en anonym indledning forbi den positive debutant Speed/Emilia Hvitved i sidste del af opløbet og kunne afgøre løbet med halvanden længde.

Det var samtidig i en noget hurtigere tid end High Heeled Honey vandt det foregående maidenløb over samme distance.

Sir Winston debuterede i Petré Toddler’s Trophy på Derby Dag med en syvendeplads bag Harmonia og Hell’s Angel, men da var banen blød, og den hurtige sommerbane var denne gang en stor hjælp for Academy Award-sønnen.

Den sorte hingst er efter Academy Award og ud af Lady Clementine (Richard Of York), hvilket gør ham til helbror til både Derbyvinderen Sir Henry og sidste års 2-års Dronning Silvertown.

Lady Clementine har nu tre vindende afkom ud af tre mulige, og hendes afkom er ikke lette at få fingre i, idet de normalt allerede er solgt før åringsauktionen.

Således er hendes næste skud på stammen, en helsøster til Sir Winston, Sir Henry og Silvertown, allerede købt af sidstnænvtes ejere, Derbyvinderne fra Stald Seaside.

Sir Winston ejes af Mme Fernande og er opdrættet på Stutteri Hjortebo.

Den nystartede Odense-træner Line Juhl-Nielsen kan få en glimrende reklamehest i Speed (Cajun Cadet), der længe lignede en vinder, før Sir Winston fik nedkæmpet hende til slut.

Speed er første afkom ud af Fine Paladine (Palatal), som selv er helsøster til St. Leger-vinderen Superman og halvsøster til prominente millionærer som Hovman og Lights Out.

Speed ligner absolut et navn for fremtiden, og karrierens første sejr venter rundt om hjørnet.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top