fbpx

Kim Andersen ny agent for Rafael Schistl

Danmarks mangfoldige championjockey, Kim Andersen, der sidste sæson lagde støvlerne på hylden ovenpå en lang og glorværdig rytterkarriere, er godt i gang med at uddanne sig til professionel hestetandrasper, men samtidig fortsætter han sit yrke indenfor galopsporten med et bijob som jockeyagent for brasilianske Rafael Schistl.


“Jeg lagde allerede mærke til Rafael, da han for nogle år siden kom til Norge, og undrede mig over, at han fik så få chancer. De seneste år er han for alvor lyst op, og jeg kan se en stor fremtid for ham i Skandinavien. Han er dog fortsat meget ung, og det vigtigste for ham nu er, at han kan blive hjulpet på vej af en person medlang erfaring fra den skandinaviske væddeløbsverden”, siger Kim Andersen til galopsport.dk.

Og erfaring kan Schistl uden tvivl få fra sin nye “mentor”, som selv har været indbegrebet af disciplin, hårdt arbejde og pålidelighed igennem mere end 25 år på toppen.

“Ingen i Skandinavien kan være i tvivl om Rafaels evner i en saddel, men i kraft af hans unge alder har der været nogle episoder undervejs som vi nu skal have rettet op på. Jeg har selv kun vejet forkert tilbage en enkelt gang tidligere i karrieren. Det var i min tid hos Franz Nutz, hvor jeg på Derbydagen blev diskvalificeret for en femteplads i Derby Consolation. Nutz fik efterfølgende gjort det helt klart, at det aldrig skulle ske igen – det gjorde det heller ikke, og det skal heller ikke ske igen for Rafael”, fortsætter Kim Andersen, som med indgangen til den nye sæson for første gang er tilbage på telefonen og i dialog med Skandinaviens trænere.

“Rafael har skrevet kontrakt som førstejockey for Rune Haugen i Norge. Derudover rider han som andenjockey for Francisco Castro, og vi påbegynder ligeledes et samarbejde med Bent Olsen på Klampenborg”, siger Kim Andersen, der let kunne have udvidet sin agent-forretning med fire eller fem øvrige ryttere. “Men det ønsker jeg ikke. Jeg har lovet Rafael at koncentrere mig 100% om ham, og grundlaget for min beslutning om at blive hans agent er, at jeg kan se en fremtidig skandinavisk championjockey i ham. Det er det vi skal arbejde frem imod”, slutter det danske unikum.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top