fbpx

Coolmores superhingst Montjeu er død

Coolmore Studs 16-årige Montjeu (Sadler’s Wells – Floripedes v. Top Ville), der henrykkede med sejre i både Prix du Jockey Club (Gr.1), Irish Derby (Gr.1), King George VI and Queen Elizabeth Stakes (Gr.1) og Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1), er efter kort tids sygdom død af septikæmi (blodforgiftning).


Montjeu løb i Michael Tabors farver og var igennem hele sin karriere trænet i Frankrig af John Hammond. Han havde en fremragende klassisk kampagne i 1999 og fulgte op som 4-årig, hvor han blev en af de mest overlegne King George-vindere i løbets historie.

Han blev sendt i stutteriet på Coolmore med 11 sejre i 16 starter, og allerede i hans første årgang var der navne som Epsom Derby (Gr.1)-vinderen Motivator og Irish Derby (Gr.1) og Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1)-vinderen Hurricane Run.

Montjeu nåede at skrive sit navn sikkert ind i historiebøgerne som far til hele tre vindere af Epsom Derby (Gr.1). Motivator blev nemlig efterfulgt af både Authorized og senest i fjor Pour Moi.

Coolmores egen Breeders’ Cup Turf (Gr.1)-vinder St Nicholas Abbey er ligeledes efter Montjeu, og han starter lørdag som forhåndsfavorit i Dubai Sheema Classic (Gr.1) på Meydan.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top