fbpx

Skandinavisk på Super Saturday i Dubai

Lørdag eftermiddag blændes der op for den hidtil bedste Super Saturday i Dubai International Racing Carnivals historie, idet der for første gang rides tre Gruppe-1-opgør uden for World Cup-dagens rammer.


Også med skandinaviske øjne er Super Saturday en spændende begivenhed, for Niels Petersen starter både Old Pal og Silver Ocean, Per-Anders Gråberg rider for Stefan Friborg, og Tertio Bloom er på “reservelisten”.

Niels Petersen, der konsekvent bliver kaldt for “Lars Petersen” af programværterne på Dubai Racing TV, sadler i lørdagens andet løb, Al Bastakiya Stakes (L) over 1900 meter tapeta, 3-årige Old Pal. Soldier Hollow-sønnen har ikke fået noget ud af sine to første starter på Meydan, og han kommer naturligvis atter på hårdt arbejde i de sidste bestræbelser på at sikre sig en start i UAE Derby (Gr.2) på selve World Cup-dagen den 31. marts.

I William Buicks fravær rides Old Pal denne gang af Ted Durcan, og han får i alt 13 konkurrenter i kampen om den samlede præmiesum på 250,000 US$. Per-Anders Gråberg har her dagens umiddelbart eneste ridt på ryggen af Stefan Friborgs brasilianskopdrættede Energia Dust, der ligesom Old Pal har haft svært ved at matche de bedste 3-årige heste i Dubai.

I dagens femte løb, Burj Nahaar Stakes (Gr.3) over 1600 meter tapeta med 200,000 US$ i samlet præmiesum, starter Niels Petersen 4-årige Silver Ocean. Silver Train-sønnen leverede en flot sæsondebut på Meydan tilbage i januar, men faldt helt igennem i sin seneste start. Denne gang rides af Kieren Fallon i kamp med bl.a. Mike De Kocks fremragende Musir/Christophe Soumillon, en af sidste års World Cup-favoritter Gitano Hernando/Richard Hughes og Godolphins African Story/Frankie Dettori.

I netop dette opgør er svenske Stall In Blooms 7-årige Tertio Bloom optaget blandt reserverne, og kredsen omkring hesten kan i ugens løb håbe på, at tre af de i forvejen 14 starterklærede deltagere udgår, således at der også bliver plads til Tertullian-sønnen.

Af dagens tre Gruppe-1-løb er det første forbeholdt fuldblodsaraberhestene, mens de to øvrige er henholdsvis tredje runde i Al Maktoum Challenge over 2000 meter tapeta om 400,000 US$ og Jebel Hatta Stakes over 1800 meter græs med 300,000 US$ i samlet præmiesum.

Al Maktoum Challenge (Gr.1) rides over samme distance og underlag som Dubai World Cup (Gr.1), og en del af deltagerne varmer her op til den store begivenhed. Blandt disse er Mike De Kick-trænede Bold Silvano/Christophe Soumillon og Saeed bin Suroors trio Prince Bishop/Frankie Dettori, Mendip/Kieren Fallon og Spring Of Fame/Johnny Murtagh.

I Jebel Hatta Stakes (Gr.1) er der gensyn med sidste års Dubai Duty Free (Gr.1)-vinder, Mette Campbell-Andenæs-opdrættede Presvis. Presvis præsterede langt under niveau i sin årsdebut på Meydan, men må nok forventes at være gået en del frem med et løb i kroppen.

Godolphin, der som sædvanligt har vundet stribevis af løb under karnevallet i Dubai, bringer en trio til start i form af Pisco Sour/Silvestre De Souza, Rio De La Plata/Frankie Dettori og Secrecy/Kieren Fallon, og Mike De Kock har ligeledes tre deltagere i henholdsvis Mutahadee/Christophe Soumillon, River Jetez/Pat Cosgrave og Master Of Hounds/Kevin Shea.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top