fbpx

Wilson frydes over succesrige Red Clubs

På Dansk Galops Åringsauktion i september fik Klampenborg-træner Brian Wilson hammerslag på en brun hingst efter den internationale førsteårgangshingst Red Clubs (Red Ransom) og ud af den i England vindende Vettori-hoppe Carrozzina.


Åringen er den eneste i Skandinavien efter Red Clubs, der døde efter få bedækningssæsoner og her i 2011 har haft sin første årgang til start.

Det er gået over al forventning for Red Clubs, som tirsdag fik sin 34. vinder da Ann Duffield-trænede Heidi’s Delight vandt over 1200 meter på Wolverhampton. Hingsten er desuden far til Gruppe-3-vinderen og Gruppe-1-placerede Vedelago og den firedobbelte vinder og Gruppe-3-triumfator Roger Sez.

Red Ransom-sønnen vandt selv Betfred Sprint Cup (Gr.1), Coventry Stakes (Gr.2), Diadem Stakes (Gr.2) og Greenham Stakes (Gr.3), og han fik i 2007 en Cartier Award som Champion European Sprinter.

Red Clubs’ store succes på den internationale scene nåede desværre for Stutteri Østerbygaard ikke ud til skandinaviske marked, men Brian Wilson var udmærket godt klar over potentialet i den brune hingsteåring, som gik ringen auktionsringen som nummer 41 den 3. september.

“Jeg havde fulgt Red Clubs, idet han allerede meget tidligt på året fik sine første vindere på banerne i England. Desuden har Carrozzina vist sig som en strålende avlshoppe med tre vindere ud af fire startende afkom, heriblandt Solent Ridge med en official rating på 92”, fortæller Brian Wilson, der købte åringen i kommission til sin ældste søn Patrick Wilson.

Hesten er blevet døbt Jack Of Clubs og er allerede i fuld gang med forberedelserne til næste års sæson på Klampenborg Galopbane. “Han er en stor hest, men også meget atletisk og alting virker utrolig let for ham. Han har cantret på banen flere gange, og jeg kunne ikke være mere tilfreds”, slutter Brian Wilson, som forventer at have 15 heste – heraf halvdelen 2-årige – i stalden på Trongårdsvej når vi rammer midten af januar 2012.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top