fbpx

Uheldige Jorge Chavez styrtede i afgørende ridt

44-årige Jorge Chavez, der i 1999 vandt en amerikansk Eclipse Award for “Outstanding Jockey”, fik en uheldig afslutning på det netop overståede Tropical at Calder Meeting i Miami, Florida.


Jorge Chavez, der er født i Peru, havde længe ligget på en noget fjern andenplads i Calders jockeyliga bag førende Manoel Cruz, men da Cruz blev udelukket i den sidste uge af Calder-sæsonen grundet gentagne tilfælde af “careless riding”, havde Chavez chancen for at erobre Calder-titlen for første gang siden 1988.

Inden løbsdagens start havde Chavez 64 sejre, mens Cruz stod fast på 68. Chavez sejrede tre gange i de første 11 løb og kunne dermed udligne konkurrentens føring med en sejr i dagens sidste opgør på ryggen af Sweet Zeena. Løbet gik dog ikke helt som planlagt, idet Sweet Zeena trådte forkert og sendte sin jockey en tur gennem luften. Hesten slap uskadt fra episoden, mens Chavez blev kørt til Memorial Regional Hospital med en brækket næse og forslået skulder. Og Manoel Cruz kunne kåres som denne sæsons jockeychampion på Calder.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top