fbpx

Barbaro brækkede ned i Preakness Stakes

Sent lørdag aften blev de amerikanske Triple Crown-drømme endnu engang knust. Dynaformer-sønnen Barbaro, der for to uger siden vandt en storslået sejr i Kentucky Derby (Gr.1), kom nemlig ikke længere end godt 200 meter i Preakness Stakes (Gr.1) inden han brækkede ned på sit højre bagben og øjeblikkeligt blev taget op af jockey Edgar Prado foran et rekordstort publikum på over 118.000 mennesker på Pimlico Race Course.


Barbaro trådte forkert kort efter starten og brækkede benet to steder, både over og under højre ankel, og på kort tid gik han fra at være varm Triple Crown-kandidat til at måtte kæmpe for sit liv. “Det er nogle store forhindringer vi står over for, og det er en slem skade. Der er flere aspekter der er direkte livstruende for ham. Hans karriere er forbi, men vi gør alt hvad vi kan for at redde ham som avlshingst”, udtaler Pimlicos dyrlæge Dr. Larry Bramlage til Thoroughbred Times Today.

Barbaro brød igennem startboksen umiddelbart inden starten på Preakness Stakes, men han var hurtigt under kontrol igen og Bramlage er sikker på, at denne episode ikke har haft nogen indvirken på skaden der skete få minutter senere.

Sejren i Preakness Stakes gik til Darley Stable’s Bernardini, der under jockey Javier Castellano vandt med over fem længder før Sweetnorthernsaint og Hemingway’s Key. Brother Derek var atter en skuffelse og sluttede på fjerdepladsen, mere end 11 længder bag vinderen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top