fbpx

Diana-vinderen Lake St Clair til Black Sam Bellamy

Stall Reuterskiöld og Pigvet ABs nu 7-årige brune hoppe Lake St Clair (Revoque – Lifesforliving v. Aragon) fik sin sidste løbssæson i 2006, og hun kommer til at starte sin nye karriere som avlshoppe med et besøg på det tyske Gestüt Fährhof hos hingsten Black Sam Bellamy (Sadler’s Wells – Urban Sea v. Miswaki).


Lake St Clair blev købt til Sverige som 2-årig i begyndelsen af 2002, og hun debuterede samme år på Klampenborg med en let fem længders sejr over 1200 meter. Hun fulgte op med endnu en sejr på Täby, og var siden placeret i flere velbesatte løb i Sverige. 3-årssæsonen blev indledt med et par skuffende præstationer på Jägersro, og det stod hurtigt klart at det ikke var på hjemmebanens dirt track at den talentfulde hoppe skulle forbedre meritlisten.

Tilbage på Täbys græs vandt hun næste gang Diana Trial, og to uger senere strøg hun til tops i det klassiske Dianalöpning, hvor prominente navne som Rue La Fayette, Amalia og Halfsong var blandt de slagne. Lake St Clair vandt herefter karrierens eneste sejr på Jägersro i Altamira Trial, men hun måtte herefter som favorit nøjes med tredjepladsen bag Topas i Altamiralöpning.

I sit første besøg på Klampenborg siden debutsejren som 2-årig var Lake St Clair kort slået med hoved af Royal Eleven i Fabellaløb, hvorefter hun var tredje bag Skandinaviens to bedste hopper, Eyeq og Wings Of A Dove i Cinnamon Challenge på Täby.

Lake St Clair gik sejrsløs igennem 4-årssæsonen, hvor det blev til hele fire andenpladser i konkurrence med den skandinaviske hoppeelite. Anderledes skred i tingene kom der i 2005, hvor hun sejrede tre gange i træk – først i Svensk Galopps Stolöpning over 1150 meter på Täby, herefter i Stratford-On-Avon Ærespræmie på Klampenborg, og til sidst i Derby-Dagens Fawzia Stakes på samme bane.

Lake StClair vandt sit niende og sidste løb i karrieren i Togo Handicap over 1300 meter på Klampenborg. Efter løbet fortalte træner Lennart Reuterskiöld at hoppens karriere var slut efter sæsonen, og hun går nu i en alder af syv år og med mere end 800.000 kroner på præmiekontoen en spændende avlskarriere i møde, startende hos den dobbelte Gruppe-1-vinder Black Sam Bellamy, en helbror til selveste Galileo.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top