fbpx

“Fab Freddie” er tilbage!

Så er han tilbage! Skandinaviens jockey nummer ét red søndag eftermiddag for første gang i år, og han lod med det samme sin suverænitet skinne igennem via at mesterligt ridt på ryggen af Tommy Gustafsson-trænede Valbonne i Guldhandikap over 2400 meter.


Johansson havde kun det ene ridt på Täby, men han var varmet godt op og tog omgående hånd om føringen med den 5-årige vallak.

Da feltet ramte bagsiden for anden gang overlod han føringen til Perchance/Manuel Santos, alt imens Stock Proof/Per-Anders Gråberg avancerede frem i tredje spor. Johansson ventede iskoldt til Santos åbnede en smule langs rails, og inden chileneren fik set sig over skulderen havde Fredrik henvist ham til andet spor.

Valbonne overtog kommandoen ind på opløbet og så længe ud til skulle kæmpe hårdest med udvendige Stock Proof, men over de sidste 200 meter skød Miss Creek/Rebecca Colldin stærkt frem indvendigt, og Johansson måtte allerede i sit første ridt vise sin sublime styrke, hvilket sikrede Valbonne sejren med en længde.

Efter et år i galopsportens moderland valgte Fredrik Johansson i slutningen af 2006 at begive sig tilbage til Skandinavien og genoptage samarbejdet med Skandinaviens championtræner Wido Neuroth.

Træner Patrick Wahl har tidligere fremvist en række store klassiske talenter, og et nyt et af slagsen kom til i dagens maidenløb over 1600 meter. Her gav Wahl en længe ventet debut til Songline-datteren Made In Sweden, der er undfanget i Sverige men født og opdrættet i USA.

Made In Sweden var allerede inden debuten udskreget som noget stort, men han sørgede også for at leve op til rygterne ved at vinde sikkert for Yvonne Durant. Parret havde en længde til den godt kæmpende Vodka Luge/Rebecca Colldin, mens der var godt syv længder ned til Ingleby Flame/Gustavo Solis på tredjepladsen. Made In Sweden er første startende afkom ud af Miesque’s Son-datteren American Dollar, der selv aflagde sin maidentitel på Täby tilbage i år 2000.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top